Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο

Φωτιά στα Βίλια: Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο
Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα.

Παραμένει σε εξέλιξη αλλά χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στα Βίλια όπως αναφέρει η πυροσβεστική. Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε πως πως υπάρχουν ακόμη πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζονται οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα

Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και τις πρωινές ώρες, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη. Φωτιά στα Βίλια

Σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Φωτιά στα Βίλια: Δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι σήμερα

Το θετικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν συνεχώς στην δασική έκταση.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της. Φωτιά στα Βίλια

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, ενώ για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς. Περιοδικά επιχείρησαν 8 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 1 Ε/Π ως συντονιστικό της ΕΛ.ΑΣ., 2 Ε/Π από τη Ρωσία και 1 Ε/Π από Αραβικά Εμιράτα καθώς και 4Α/Φ συμπεριλαμβανομένων των 2 Α/Φ Ilyushin Il-76. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, κάτι δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας.

Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ την δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments