Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της η φωτιά στα Βίλια

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της η φωτιά στα Βίλια
Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε σχετικά με τις πυρκαγιές, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε ενημέρωση για τις πυρκαγιές. Στην αρχή της ενημέρωσης αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Βίλια Αττικής, όπου πλέον η φωτιά κατεύθυνεται νότια και γίνεται προσπάθεια να μην φτάσει στον Κάμπο των Μεγάρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 55 νέες δασικές πυρκαγιές και συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 πύρινα μέτωπα. Η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, ειδικότερα, έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν μπορούμε όμως ακόμα να πούμε ότι βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Τι ανέφερε σχετικά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν

Οι συνθήκες παραμένουν αντίξοες, όμως τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει. Επί τόπου βρίσκονται 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 33 εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων της επόμενες ώρες.

Η ενημέρωση για τις πυρκαγιές από την πυροσβεστική

«Από Ω/19:00/18-08-2021 έως Ω/19:00/19-08-2021 εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 22 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού, 2 Ε/Π από τη Ρωσία και 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και 11 Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments