Ελλάδα

Σπύρος Φωκάς: Εξιτήριο πήρε ο γνωστός ηθοποιός

Σπύρος Φωκάς: Εξιτήριο πήρε ο γνωστός ηθοποιός
Σπύρος Φωκάς: Μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ο γνωστός ηθοποιός πήρε εξιτήριο και γύρισε στο σπίτι του.

Ο Σπύρος Φωκάς είχε μεταφερθεί στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.  Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν για περίπου ένα μήνα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, από όπου είχε πάρει εξιτήριο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την παραμονή του στο νοσοκομείο Κορίνθου, ο ηθοποιός πήρε εξιτήριο και κατόπιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην οικία του στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Του έκοψαν το ρεύμα και γύρισε στο νοσοκομείο

Παρά το εξιτήριο, ο ηθοποιός διαπίστωσε ότι είχε κοπεί το ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω μεγάλων οφειλών. Σύμφωνα με φίλο του ηθοποιού καταστράφηκαν φάρμακα που βρίσκονταν στο ψυγείο.

Έτσι ο Σπύρος Φωκάς επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΕΗ η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού θα γίνει άμεσα έτσι ώστε ο κ. Φωκάς μέχρι το βράδυ να επιστρέψει σπίτι του.

Ποιος είναι ο Σπύρος Φωκάς με τη διεθνή καριέρα

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1937 στην Πάτρα, όπου πέρασε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο. Όταν ήταν 9 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην πρωτεύουσα και έτσι ο Σπύρος Ανδρουτσόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, τελείωσε το σχολείο στην Καλλιθέα.

Ο ίδιος έχει πει πως το να γίνει ηθοποιός ήταν η φυσική εξέλιξη της παιδικής του συνήθειας να βλέπει 5 ή και περισσότερες ταινίες ημερησίως. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές του στη δραματική σχολή Μιχαηλίδη, έπαιξε στην ταινία «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα» του Ανδρέα Λαμπρινού.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ιταλική ταινία «Ο θάνατος ενός φίλου» του Φραντσέσκο Ρόσι. Η Ιταλία έγινε δεύτερο σπίτι του ηθοποιού ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του στη Ρώμη. Όλη τη δεκαετία του ’60 ο Σπύρος Φωκάς έζησε και εργάστηκε στην Ιταλία. Παρά την απουσία του από την Ελλάδα, συμμετείχε στις ταινίες: «Ντάμα Σπαθί», «Στεφανία», «Έρωτας στην καυτή άμμο», «Εκείνοι που ξέρουν να αγαπούν».

Επίσης, κατάφερε το 1985 κατάφερε να μπει στο Χόλιγουντ. Ο ατζέντης του πληροφορήθηκε ότι έλειπε ένας ηθοποιός για την ταινία «Το διαμάντι του Νείλου» με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Ντάγκλας και ειδοποίησε τον Φωκά. Όταν τον είδε ο σκηνοθέτης τον ξεχώρισε ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψήφιους για τον ρόλο και είπε «αυτόν θέλω». Ακόμη έχει παίξει στο «Ράμπο ΙΙΙ». Οι νεότεροι τον γνωρίζουν από τις τηλεοπτικές σειρές «Δύο ξένοι», όπου είχε μια έκτακτη συμμετοχή και «Της Αγάπης Μαχαιριά», όπου πρωταγωνιστούσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments