Οικονομία

Eurostat: Τι έδειξαν οι δείκτες για την τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα

Eurostat: Τι έδειξαν οι δείκτες για την τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα
Eurostat: Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2020 η τιμή του ψωμιού βρισκόταν πάνω από το μέσο δείκτη τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της  Eurostat το 2020 η τιμή του ψωμιού βρισκόταν πάνω από το μέσο δείκτη τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι έδειξαν οι δείκτες

Από τη μια η τιμή του ψωμιού στη Δανία ήταν δυόμιση φορές υψηλότερη ενώ στη Ρουμανία ήταν η φθηνότερη τιμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών ήταν η υψηλότερη στη Δανία (με δείκτη επιπέδου τιμών 153), ακολουθούμενη από την Αυστρία (135), το Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία (127), την Κύπρο (120), τη Μάλτα (115), την Ιταλία (113).

Στην 12η θέση η Ελλάδα

Ο αντίστοιχος δείκτης τιμών στην Ελλάδα ήταν 110 (η 12η ακριβότερη τιμή στην Ευρωπαϊκή Ενωση). Κοντά στον μέσο δείκτη τιμών της ΕΕ (100) βρίσκεται η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών στη Γερμανία (102), στην Πορτογαλία (98) και την Ολλανδία (95).

Που εμφανίζονται τα χαμηλότερα επίπεδα

Αντίθετα, τα επίπεδα τιμών για το ψωμί και τα σιτηρά ήταν τα χαμηλότερα στη Ρουμανία (δείκτης τιμών 56), στη Βουλγαρία (67) και την Πολωνία (70).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments