Video

Κικίλιας: Το επικό σαρδάμ στη συνέντευξη τύπου

Κικίλιας: Το επικό σαρδάμ στη συνέντευξη τύπου
Κικίλιας: Το γλωσσικό του ατόπημα δεν πέρασε απαρατήρητο.

Μια ατυχή στιγμή είχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εστίαση και εργασία από τις 13 Σεπτεμβρίου. Κατά την έναρξη της εισήγησής του, ο κ. Κικίλιας υπέπεσε σε ένα αστείο γλωσσικό ολίσθημα, καθώς μπέρδεψε τα αντισηπτικά με τα… αντισυλληπτικά. Φυσικά ο υπουργός Υγείας κατάλαβε αμέσως το λάθος του, το διόρθωσε και προχώρησε στην ανακοίνωση των μέτρων.

«Χωρίς άλλα όπλα άμυνας απέναντι στον κορονοϊό, πέρα από αυτών που γνωρίζουμε. Το λοκντάουν, των τεστ, των μασκών, των αντισυλληπτικών…», είπε άθελα του ο υπουργός. Φυσικά, το σαρδάμ του Βασίλη Κικίλια δεν πέρασε απαρατήρητο από τους τηλεθεατές και από τους πάντα «άγρυπνους» χρήστες του Twitter.

Κικίλιας: Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα

Το σχέδιο θωράκισης της χώρας το οποίο θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη του χειμώνα ώστε να ανασχεθεί το τέταρτο, πανδημικό κύμα παρουσίασε o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις του λέγοντας πως τα τωρινά δεδομένα δείχνουν πως πλέον μιλάμε για μία πανδημία ανεμβολίαστων. Κικίλιας

«Πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ –Covid είναι ανεμβολίαστοι», προσθέτοντας πως στόχος είναι από εδώ και στο εξής τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά. «Επιλογή έχουμε και συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως κοντά στους 6 εκατ. συμπολίτες μας, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Ήδη μετά τον 15αγουστο έχουν αυξηθεί οι αριθμοί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως χρειάζονται περίπου 1 εκατ. Εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μέτρα Δημόσιας Υγείας θα υπάρξουν και αυτό το φθινόπωρο αλλά θα αφορούν όμως τους ανεμβολίαστους καθώς στόχος είναι να σταματήσει τη μετάδοση του ιού και να θωρακιστεί το ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει παράταση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι από εκείνη την ημέρα θα τίθενται σε αναστολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments