Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Αύριο ολοκληρώνεται η παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V»

ΟΑΕΔ: Αύριο ολοκληρώνεται η παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού  «Κέρκυρα V»
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ.
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ.

Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ολοκληρώνεται η παράδοση των 176 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη με την παράδοση 12 ακόμα κατοικιών, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων k. Κωστή Χατζηδάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

ΟΑΕΔ: Τον Ιούλιο είχαν παραδοθεί 20 εργατικές κατοικίες στην Ελευσίνα

Στην σταδιακή παράδοση άλλων 20 εργατικών κατοικιών είχε προχωρήσει και στην Ελευσίνα ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Ιουλίου ξεκινά η παράδοση 20 εργατικών κατοικιών στον οικισμό «Ελευσίνα V», ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και οι τελευταίες 20 εργατικές κατοικίες του οικισμού.

Η παράδοση των κατοικιών ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη σταδιακή παράδοση 40 κατοικιών στον οικισμό “Ελευσίνα IV” του ΟΑΕΔ, όπου ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που είχε ξεκινήσει από το 2005.

Οι κατοικίες των οικισμών “Ελευσίνα IV” και και «Ελευσίνα V» είχαν κληρωθεί στους δικαιούχους το 2009 από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και μετά τις συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση των οικισμών βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο. ΟΑΕΔ

Τι περιλαμβάνουν οι οικισμοί

Οι οικισμοί «Ελευσίνα ΙV» και «Ελευσίνα V» περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 80 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή καθώς και 2 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός των οικισμών υπάρχουν το παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής» καθώς και τα διατηρητέα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», που θα αποκατασταθούν για πολιτιστικές χρήσεις στο πλαίσιο των αναγκών του Δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

Το κτίσμα της «Ελαιουργικής» και τα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα» θα αποκατασταθούν μέσω προγραμματικών συμβάσεων πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ των ΟΑΕΔ-Δήμου Ελευσίνας-Υπουργείου Πολιτισμού-Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτήσει έως το ποσό των 1.600.000 € την αποκατάσταση των κτιρίων «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments