Ελλάδα

Κρήτη: Εκκλησία μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Κρήτη: Εκκλησία μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο
Κρήτη: Μια σημαντική πρωτοβουλία όσον αφορά τους εμβολιασμούς στην Κρήτη.

Μια εκκλησία στην Κρήτη θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κρήτη: Σε ποιο ναό θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, έπειτα από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχαρνών. Κρήτη

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε Εκκλησία. «Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία» δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης.

«Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται» τονίζει ο ιερέας. Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη. «Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται» σημειώνει ο κ. Τζανάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Κρήτη: Παράταση μέτρων λόγω υψηλού ιικού φορτίου

Παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, καθώς στην Κρήτη παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου, με τα μέτρα ισχύουν μέχρι 1η Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, την Τρίτη στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 146 νέα κρούσματα κορονοϊού, στο Ρέθυμνο 60, στα Χανιά 89 και στο Ηράκλειο 161 κρούσματα.

Τα κρούσματα στην Κρήτη χθες:

  • Ρέθυμνο: 48  κρούσματα
  • Λασίθι: 32 κρούσματα
  • Ηράκλειο: 100 κρούσματα
  • Χανιά: 70 κρούσματα

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία:

«Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments