Διεθνή

Μπάιντεν στον ISIS: Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε

Μπάιντεν στον ISIS: Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε
Μπάιντεν στον ISIS: Στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνθηκε προς το Ισλαμικό Κράτος για το χτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ένα διάγγελμα γεμάτο μηνύματα προς την τρομοκρατία και συγκεκριμένα στον ISIS, υπό τη σκιά του χτυπήματος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος , απηύθυνε σκληρό μήνυμα λέγοντας “Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε”.

«Είναι μία δύσκολη μέρα», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαίντεν για τους ανθρώπους που χάθηκαν μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ανάμεσα τους χάθηκαν και πολλοί Αμερικανοί πεζοναύτες του οποίους χαρακτήρισε «ήρωες» καθώς σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές καμικάζι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές άλλων.

Ολόκληρο το διάγγελμα Μπάιντεν

“Σε όσους πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση, καθώς και σε όποιον επιθυμεί η Αμερική να κάνει κακό, να το γνωρίζουν: Δεν θα συγχωρήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα το πληρώσετε », είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του απευθυνόμενος στο έθνος την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι διέταξε τους διοικητές του να αναπτύξουν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους, την ηγεσία και της εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, για την οποία, όπως είπε, σχεδίαζε ένα πολύπλοκο σύνολο επιθέσεων εναντίον αμερικανικού προσωπικού τις τελευταίες εβδομάδες.

«Θα απαντήσουμε με δύναμη και ακρίβεια, στο μέρος και στην χρονική στιγμή που θα επιλέξουμε», είπε ο Μπάιντεν. «Αυτοί οι τρομοκράτες του ISIS δεν θα νικήσουν. Θα σώσουμε τους Αμερικανούς και θα πάρουμε τους Αφγανούς συμμάχους μας και η αποστολή μας θα συνεχιστεί. Η Αμερική δεν θα τρομοκρατηθεί ».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης τους πεσόντες Αμερικανούς στρατιώτες ήρωες και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες εκκένωσης.

«Αυτά τα Αμερικανοί στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους… ήταν ήρωες – ήρωες που συμμετείχαν σε μια επικίνδυνη, ανιδιοτελή αποστολή για να σώσουν τις ζωές των άλλων», είπε ο Μπάιντεν. «Είναι μέρος μιας προσπάθειας αεροπορικής μεταφοράς και εκκένωσης, σε αντίθεση με ό, τι έχει δει στην ιστορία. … Είναι μέρος του πιο γενναίου, ικανότερου, του πιο ανιδιοτελούς στρατού στο πρόσωπο της Γης ».

Δείτε το διάγγελμα Μπάιντεν μετά το χτύπημα στην Καμπούλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments