Οικονομία

Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για δηλώσεις αποζημιώσεων

Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για δηλώσεις αποζημιώσεων
Πυρόπληκτοι: Συνεχίζονται οι δηλώσεις που μπορούν να κάνουν οι πυρόπληκτοι των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προκειμένου να αποζημιωθούν στην ειδική πλατφόρμα arogi.gov.gr που έχει τεθεί σε λειτουργία.

Συνεχίζονται οι δηλώσεις που μπορούν να κάνουν οι πυρόπληκτοι των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προκειμένου να αποζημιωθούν στην ειδική πλατφόρμα arogi.gov.gr που έχει τεθεί σε λειτουργία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει 30 Σεπτεμβρίου. Αίτηση μπορούν να κάνουν όσοι επλήγησαν για να τους δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των φθορών.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο της αποζημίωσης συνολικά

Οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση να ζητήσουν:

  • προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
  • την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ,
  • οικονομική ενίσχυση για την οικοσκευή,
  • οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές σε εξοπλισμό κ.λπ., που υπέστησαν επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα.

Ποια τα ποσά της ενίσχυσης

Οι πυρόπληκτοι μπορούν σε πρώτη φάση να λάβουν:

  • 6.000 ευρώ για αποζημίωση οικοσκευής ανά κατοικία,
  • 8.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, με εγκαταστάσεις, και
  • 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Πως γίνεται η καταβολή της ενίσχυσης

  • 1. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι το ακίνητο είναι μισθωμένο, παραπέμποντας στη σχετική δήλωση μίσθωσης. Με βάση αυτό, προκύπτει ο πρώτος από τους μισθωτές (σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός), ο οποίος θα λάβει το συνολικό ποσό αποζημίωσης για την αποκατάσταση της οικοσκευής.
  • 2. Την επόμενη ημέρα, ο μισθωτής ενημερώνεται μέσω σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι υπάρχει για αυτόν αίτηση- δήλωση αποζημίωσης οικοσκευής στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, εισέρχεται στην πλατφόρμα, αποδέχεται την αίτηση και καθίσταται οριστικά δικαιούχος.

Πυρόπληκτοι: Καταβλήθηκαν χρήματα σε 1.365 δικαιούχους αποζημιώσεων

Σε νέες πληρωμές σε πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προχώρησε την Παρασκευή 27 Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η τρίτη κατά σειρά αποζημίωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ποιοι πληρώθηκαν

Ειδικότερα, πιστώθηκαν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 548 δικαιούχων, ποσό 3.028.660,53 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 399 δικαιούχων, ποσό 1.181.057,55 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 882 δικαιούχων, ποσό 2.052.000,00 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments