Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση η προθεσμία για την υποβολή

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση η προθεσμία για την υποβολή
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες παράταση στην προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων 2021.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες παράταση στην προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων 2021. Η παράταση αναμένεται να δοθεί μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.  Σημειώνεται ότι το παραπάνω αίτημα είχαν υποβάλλει το η πανελλήνια ένωση λογιστών Ελλάδος όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Μέχρι την Τρίτη είχαν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις ενώ μόνο χθες υποβλήθηκαν 97.000 και προχθές 94.000.

Το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή του φόρου

Ως προς την καταβολή του φόρου δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή.

Δείτε τις προθεσμίες

  • Δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου.
  • Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.
  • Τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να εξοφλήσετε το φόρο εισοδήματος

Με έξι τρόπους πληρωμής υπάρχει δυνατότητα να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος. Σε κάθε περίπτωση, τόσο για τους έχοντες, όσο και για τις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας η νομοθεσία παρέχει, εναλλακτικές δυνατότητες, εξόφλησης του φόρου, οι οποίες είναι:

  • Η πληρωμή εφάπαξ του φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενο εξασφαλίζει μικρή έκπτωση 2%, η οποία και δεν αποτελεί αξιόλογο κίνητρο.
  • Η πληρωμή εφάπαξ με έκπτωση 2%, των δόσεων που απομένουν. Π.χ. Πληρώθηκε η πρώτη δόση του φόρου τον Ιούλιο, αλλά μπορούν να εξοφληθούν εφάπαξ, οι υπόλοιπες επτά δόσεις μέχρι 31 Αυγούστου, με την έκπτωση 2%.
  • Η πληρωμή του φόρου στις προβλεπόμενες από τον νόμο, δόσεις εξόφλησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος. Ο αριθμός των δόσεων είναι 8 (από Ιούλιο έως και Φεβρουάριο του 2021) για όσους υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως και 29 Ιουλίου και 7 δόσεις για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, μετά την 29η Ιουλίου. Η πρώτη δόση είναι διπλή για Ιούλιο και Αύγουστο και πληρώνεται έως 31 Αυγούστου 2020.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Ενώ οι οκτώ δόσεις της πληρωμής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων δεν έχουν επιτόκιο, η πάγια ρύθμιση βαρύνεται με επιτόκιο το οποίο ανέρχεται σε 4,5% σε ετήσια βάση. Το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 24 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν δόσεις πληρωμής του φόρου σε περισσότερες από 12 δόσεις, θα βαρύνονται με προσαυξημένο επιτόκιο, περίπου 6%. Και σε αυτή την περίπτωση, το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments