Οικονομία

Σταϊκούρας: Συναντήσεις με τραπεζίτες και διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σταϊκούρας: Συναντήσεις με τραπεζίτες και διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Σταϊκούρας: Με τραπεζίτες και τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Με τραπεζίτες και τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Πιο συγκεκριμένα, σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, και σήμερα, με τις Διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ποια τα αιτήματα των εκπροσώπων

Ο Υπουργός άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου και της κεφαλαιαγοράς και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, με στόχο οι Τράπεζες να ανακτήσουν τον σημαντικό τους ρόλο, προσφέροντας ρευστότητα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, η δε κεφαλαιαγορά να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ευνοεί τις επενδύσεις, επίσης προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΣΕΒ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με το ΣΕΒ για την ελληνική επιχειρηματικότητα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ποιος ο στόχος της συνεργασίας

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και η έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζουν το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς. Παράλληλα, στόχος είναι αύξηση της προστιθέμενης αξίας, όπως και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments