Πολιτική

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά
Οικονόμου: Διευκρινίσεις για τα τεστ των μαθητών στος αίθουσες.

Για έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς από μεριάς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο κος Οικονόμου δήλωσε πως «η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες» και πρόσθεσε πως «η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών».

Οικονόμου: Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο σημείο αυτό: «Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας ανοίγουμε τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα.

Οικονόμου

Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν.

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν».

Οικονόμου: Διευκρινίσεις για τα τεστ των μαθητών στος αίθουσες

Ο κ. Οικονόμου έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική αίθουσα. Όπως είπε: «Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων. Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δυο δωρεάν τεστ εργαστηριακά, rapid και δυο self test. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά σε αυτόν που νόσησε θα κάνουν επτά τεστ. Ένα τεστ την ημέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments