Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: “Τέλος χρόνου” για την υποβολή στο Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις 2021: “Τέλος χρόνου” για την υποβολή στο Taxisnet
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2021 στο Taxisnet φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη δηλώσεις στο Taxisnet.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2021 στο Taxisnet φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη δηλώσεις στο Taxisnet.

Η παράταση αυτή κρίθηκε, επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές.

Φορολογικές δηλώσεις : Τι ήταν διαφορετικό φέτος

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου για όλους τους φορολογούμενους πλέον , δήλωσε στην εκπομπή “Ωρα Οικονομίας ” στο pagenews.gr ο φοροτεχνικός κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου. Δεν υπάρχει η διαφοροποίηση για όσους είναι μέλη νομικών προσώπων…Θεωρώ ότι ο χρόνος μπορεί να μην είναι και ο κατάλληλος για αυτούς που χρειάζονταν οι φορολογούμενοι να έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηγεωργίου.

Ερωτηθείς για το τι ήταν διαφορετικός φέτος απάντησε: “Είναι πολλά τα δεδομένα, είχαμε τις βεβαιώσεις που άργησαν πολύ να φανούν από όσους μισθωτούς είχαν λάβει τις αποζημιώσεις που ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας το 2020. Ποσά τα οποία ναι μεν δεν δημιουργούν φορολογικό αποτέλεσμα όμως είναι πάρα πολύ χρήσιμα να εμφανίζονται στις δηλώσεις προκειμένου να καλύψουν τεκμήρια και γενικότερα την εικόνα του φορολογούμενου, άρα δεν μπορούσαμε να τους βάλουμε στη λογική δεν πειράζει κάνε δήλωση χωρίς να συμπεριλαμβάνεις αυτά τα ποσά. Αυτές οι βεβαιώσεις αναρτήθηκαν περίπου στις αρχές του Ιουλίου, συν ότι υπήρχαν μια σειρά άλλων βεβαιώσεων που επίσης καθυστέρησαν. Αφορά τις βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών που πλήρωσαν οι επαγγελματίες άρα κατ’ επέκταση δεν μπορούσαν οι επαγγελματίες να υποβάλλουν τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις….

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που υποβάλαμε δηλώσεις με δεδομένα των μέτρων του κορωνοϊού που είχαμε το 2020.Ήταν η πρώτη χρονιά που αντιμετωπίζαμε τα εισοδήματα τέτοιου τύπου”. Ηλίας Χατζηγεωργίου

Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να εξοφλήσετε το φόρο εισοδήματος

Με έξι τρόπους πληρωμής υπάρχει δυνατότητα να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος. Σε κάθε περίπτωση, τόσο για τους έχοντες, όσο και για τις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας η νομοθεσία παρέχει, εναλλακτικές δυνατότητες, εξόφλησης του φόρου, οι οποίες είναι:

  • Η πληρωμή εφάπαξ του φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενο εξασφαλίζει μικρή έκπτωση 2%, η οποία και δεν αποτελεί αξιόλογο κίνητρο.
  • Η πληρωμή εφάπαξ με έκπτωση 2%, των δόσεων που απομένουν. Π.χ. Πληρώθηκε η πρώτη δόση του φόρου τον Ιούλιο, αλλά μπορούν να εξοφληθούν εφάπαξ, οι υπόλοιπες επτά δόσεις μέχρι 31 Αυγούστου, με την έκπτωση 2%.
  • Η πληρωμή του φόρου στις προβλεπόμενες από τον νόμο, δόσεις εξόφλησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος. Ο αριθμός των δόσεων είναι 8 (από Ιούλιο έως και Φεβρουάριο του 2021) για όσους υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως και 29 Ιουλίου και 7 δόσεις για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, μετά την 29η Ιουλίου. Η πρώτη δόση είναι διπλή για Ιούλιο και Αύγουστο και πληρώνεται έως 31 Αυγούστου 2020.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Ενώ οι οκτώ δόσεις της πληρωμής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων δεν έχουν επιτόκιο, η πάγια ρύθμιση βαρύνεται με επιτόκιο το οποίο ανέρχεται σε 4,5% σε ετήσια βάση. Το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 24 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν δόσεις πληρωμής του φόρου σε περισσότερες από 12 δόσεις, θα βαρύνονται με προσαυξημένο επιτόκιο, περίπου 6%. Και σε αυτή την περίπτωση, το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments