Αθλητισμός

Αδερφοί Αγγελόπουλοι για Ίβκοβιτς: Πατρική φιγούρα της οικογένειας του Ολυμπιακού

Αδερφοί Αγγελόπουλοι για Ίβκοβιτς: Πατρική φιγούρα της οικογένειας του Ολυμπιακού
Αδερφοί Αγγελόπουλοι για Ίβκοβιτς: Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον χαμό του γνωστού προπονητή.

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του θρυλικού Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Μιλώντας για τον θάνατο του μύθου της σερβικής και ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναφέρουν ότι ήταν ο άνθρωπος που ένωσε δύο γενιές.

Ακόμη, οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, λίγες ώρες μετά την είδηση για την απώλεια του θρυλικού προπονητή, δήλωσαν χαρακτηριστικά: “Ήταν στη Ρώμη, 24 χρόνια πριν, που ως φίλαθλοι στις εξέδρες τον είδαμε να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Το μήνυμα των Αδελφών Αγγελόπουλων

«Σήμερα θρηνούμε για τον ανεπανάληπτο Nτούσαν Ιβκοβιτς. Για τον δάσκαλο, τον σοφό, τον νικητή, τον οικουμενικό. Για την πατρική φιγούρα ολόκληρης της οικογένειας του Ολυμπιακού, που μέσα στο βιβλίο της ιστορίας του, υπήρξε μια από τους πιο φωτεινές, τις πιο αληθινές προσωπικότητες.

Για τον άνθρωπο που ένωσε δύο γενιές με δάκρυα χαράς και σφυρηλάτησε όσο κανείς το μέταλλο της ερυθρόλευκης φανέλας. Με απλότητα, πάθος και αξιομνημόνευτη ηρεμία, όπως οι πραγματικά μεγάλοι.

Ήταν στη Ρώμη, 24 χρόνια πριν, που ως φίλαθλοι στις εξέδρες τον είδαμε να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Ήταν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, όταν υπό τη δική του εμπνευσμένη καθοδήγηση, κάναμε ξανά τον Ολυμπιακό Βασιλιά της Ευρώπης και λίγες μέρες μετά ολοκληρώσαμε την ανεπανάληπτη επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια. Μαζί σου ζήσαμε μαγικές στιγμές που ξεπέρασαν τα όνειρά μας.

Αγαπημένε μας Ντούντα, η παρακαταθήκη σου θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων.

Για πάντα ευγνώμονες.»

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο άνθρωπος που ένωσε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του

Στο τελευταίο ματς του θρυλικού Ντούντα το ΣΕΦ γέμισε με προσωπικότητες μεταξύ των οποίων οι Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Δ. παπανικολάου και Φώτσης. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έλεγε πως «ποτέ δεν θα κοουτσάρω την ίδια ομάδα δύο φορές», ωστόσο η σχέση του με τον Ολυμπιακό ήταν διαφορετική και τον υποχρέωσε να μην κρατήσει τον λόγο του. Ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με τον θρυλικό προπονητή αποφάσισαν πως το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του έπρεπε να λάβει χώρα στο ΣΕΦ, μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετώπισε τους Ivkovic Stars, μία ομάδα με παίκτες που είχε καθοδηγήσει. Μόνο οι Κινγκς είχαν απαγορέψει τη συμμετοχή του Μπογκντάνοβιτς. Σε εκείνη την γιορτή ο Ντούντα ήθελε τους δικούς του ανθρώπους δίπλα του και δεν γινόταν να απουσιάζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι Πειραιώτες δεν εξέφρασαν την παραμικρή αντίρρηση παρά την αντιπαλότητα που υπήρχε λόγω Παναθηναϊκού. Στο γήπεδο εκτός από τον νυν προπονητή της Παρτιζάν βρέθηκαν επίσης οι Δημήτρης Ιτούδης, Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Παπανικολάου και Σάσα Τζόρτζεβιτς. Όλοι τους με «πράσινο» παρελθόν. Για δύο ώρες ο «σοφός» κατάφερε και ένωσε τις δύο ομάδες.

Στο γήπεδο είχαν βρεθεί επίσης οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Νέναντ Κρστιτς, Κώστας Σλούκας, Πέρο Άντιτς, Κάιλ Χάινς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιούρι Σντοβτς, Τζόρντι Μπερτομέου και ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το ματς τελείωσε όπως έπρεπε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ λίγο πριν την κόρνα της λήξης και κάλεσες τον Ίβκοβιτς να δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας ενώ ένα πανό θύμισε τις ένδοξε στιγμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments