Διεθνή

Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι

Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι
Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά συμβούλου του Ουκρανού προέδρου έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το περιστατικό.

Άγνωστοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Όλες οι λεπτομέρειες της επίθεσης στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Ο Σερχίι Σερίφ έπεσε θύμα επίθεσης με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο οδηγός του, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας.

Ουκρανία

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του συμβούλου του κου Ζελένσκι, Σερχίι Σερίφ, σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο οδηγός του, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας. Ουκρανία

«Σήμερα, περίπου στις 10:00, έπεσαν πυροβολισμοί κατά του αυτοκινήτου του επικεφαλής προεδρικού συμβούλου, Σερχίι Σερίφ, κοντά στο χωριό Λεσνίκι. Περισσότερες από 10 σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητο. Ο οδηγός του τραυματίστηκε» ανέφερε το υπουργείο του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ουκρανία: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες χτύπησαν τον οδηγό του, ο οποίος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση. Ο Σερίφ είναι ζωντανός και δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, που πραγματοποιούν έρευνα και συλλέγουν στοιχεία.

Λίγα λόγια για τον Ουκρανό πρόεδρο

Ο Βολόντιμιρ Ολεξάντροβιτς Ζελένσκι είναι Ουκρανός πολιτικός, κωμικός, σεναριογράφος, ηθοποιός και διευθυντής της εταιρείας παραγωγών Κβαρτάλ 95, πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2019.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε το κίνημα του Ευρωμαϊντάν. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Ντονμπάς, στήριξε ενεργά τον ουκρανικό στρατό.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας, ο Ζελένσκι είπε ότι θα ήθελε η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά θέλει οι Ουκρανοί ψηφοφόροι να αποφασίσουν σχετικά με την ουκρανική ένταξη (στους δύο αυτούς οργανισμούς) σε δημοψηφίσματα. Την ίδια στιγμή, πίστευε ότι ο λαός της Ουκρανίας είχε ήδη επιλέξει “ευρωενσωμάτωση”.

Στις προεδρικές εκλογές του 2019, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι “η επιλογή του Μαϊντάν και η πορεία που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, καθώς και μέσο για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας”. Στο πρόγραμμα του δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ορίσει στόχο να βάλει υποψηφιότητα για μέλος του ΝΑΤΟ το 2024. Το πρόγραμμα αναφέρει επίσης ότι ο Ζελένσκι “θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει” ότι η Ουκρανία μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024. Δύο μέρες πριν από το δεύτερο γύρο ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ήθελε να χτίσει “μια ισχυρή, ελεύθερη χώρα, η οποία δεν είναι η μικρότερη αδελφή της Ρωσίας, η οποία δεν είναι διεφθαρμένος εταίρος της Ευρώπης, αλλά η ανεξάρτητη Ουκρανία”.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ως πρόεδρος θα αναπτύξει την οικονομία της και να προσελκύσει επενδύσεις στην Ουκρανία μέσω της “επανεκκίνησης του δικαστικού συστήματος” και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την πολιτεία.

Όσον αφορά τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, ο Ζελένσκι είπε ότι θα είναι δυνατό να επιστραφεί η Κριμαία υπό ουκρανικό έλεγχο μόνο μετά από αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments