Οικονομία

Θεοδώρα Κουράση στο pagenews.gr: Νέοι και επιχειρηματικότητα, braindrain, αγορά εργασίας

Θεοδώρα Κουράση στο pagenews.gr: Νέοι και επιχειρηματικότητα, braindrain, αγορά εργασίας
Θεοδώρα Κουράση στο pagenews.gr: Η πρόεδρος του Think Biz μίλησε για τους νέους και την επιχειρηματικότητα, τη διασύνδεσή τους στην αγορά εργασίας, το πως δημιουργήθηκε ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το brain drain αλλά και το "MindFlow".

Η πρόεδρος του ThinkBiz μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα μέσα από τα μάτια των νέων , στο πως δημιουργήθηκε το ThinkBiz, ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, τις δράσεις και τα project, το brain drain αλλά και την διοργάνωση “MindFlow”.

Θεοδώρα Κουράση στο pagenews.gr: Νέοι και επιχειρηματικότητα

“Το ThinkBiz είναι ο πρώτος φοιτητικός επιχειρηματικός σύλλογος στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2011 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όταν κατάλαβαν ουσιαστικά ότι υπήρχε έλλειψη σύνδεσης μεταξύ του Πανεπιστημίου και του επιχειρηματικού χώρου. Από τότε ο σκοπός του ThinkBiz κάθε χρόνο μέσα από δράσεις που κάνουμε είναι να μπορέσουμε να φέρουμε τους νέους σε επαφή με την επιχειρηματικότητα στο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα θέλουμε να τους βοηθήσουμε να καλλιεργηθούν και σε ένα προσωπικό μέρος με γνώσεις soft και hard skills που θέλουν ουσιαστικά να αποκτήσουν από τον Οργανισμό μας…..” δήλωσε η πρόεδρος του ThinkBiz.

Το ThinkBiz είναι ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

“Οι λόγοι για να έρθει κάποιος στο Think Biz είναι πολλοί. Το βασικότερο είναι το εθελοντικό κομμάτι, να θέλεις δηλαδή να ασχοληθείς με το χώρο της επιχειρηματικότητας, γιατί είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τομέας. Είναι μια συνολική εμπειρία που παίρνεις μέσα από τον Οργανισμό και οι διασυνδέσεις προφανώς και οι γνωριμίες και οι γνώσεις που παίρνεις και ο εθελοντικός χρόνος που διαθέτεις για τη διοργάνωση…” σημείωσε η κα. Θεοδώρα Κουράση.

ThinkBiz

Για το Brain Drain

Σαν φαινόμενο το brain drain είναι κάτι που το έχουμε παρατηρήσει και εμείς πάρα πολύ, τόσο μέσα από συζητήσεις με τα μέλη που έχουμε τώρα στο ThinkBiz ή όσους μας προσεγγίζουν σαν οργανισμό γενικότερα εξωτερικά, είναι κάτι που το έχουμε δει και από παλιότερα μέλη του ThinkBiz και βλέπουμε και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, δεν είναι στη χώρα, έχουν φύγει ουσιαστικά εκτός. Είναι ένα φαινόμενο που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εμείς έχουμε δει ότι οι νέοι χρειάζονται τις ευκαιρίες και τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να μείνουν και σίγουρα χρειάζεται και το αντίστοιχο mindset….

Braindrain

Η επιχειρηματικότητα μέσα από τα μάτια των νέων

Έχουμε κάποια success stories. Γενικά από τα μέλη του ThinkBiz, ερχόμενοι οι φοιτητές έχουν στο μυαλό τους αλλά και την πρόθεση να κάνουν κάτι δικό τους. Θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορέσουν μετά να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα. Μας αρέσει και το έχουμε δει να πετυχαίνει, καταφέρνουμε να κάνουμε την ομαλή μετάβαση από το πανεπιστήμιο σε αυτό το χώρο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments