Οικονομία

Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων

Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων
Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων και τη χρηματοδότησή τους είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας.
Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων και τη χρηματοδότησή τους είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας.

Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων και τη χρηματοδότησή τους είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας.

Τι αφορούν οι επενδύσεις

Οι επενδύσεις αφορούν στην προμήθεια νέου τεχνολογικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, την αναβάθμιση ή και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών για 6 Ερευνητικά Κέντρα που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.Ο προϋπολογισμός των συμβάσεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, με την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ να κυμαίνεται στο 50% της επένδυσης με τη μορφή χαμηλότοκου δανείου.

Τι πρόκειται να χρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ

Τα 6 Ερευνητικά Κέντρα που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είναι τα εξής:

  • Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας / ΙΤΕ
  • Αθηνά – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης
  • Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ” / ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμιγκ
  • Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / ΕΚΕΤΑ
  • Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών / ΕΙΕ
  • Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)

Τι δήλωσε ο κ. Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Η ενίσχυση του χώρου έρευνας και καινοτομίας αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης. Οι προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αναβάθμιση των ερευνητικών υποδομών είναι ένα σημαντικό βήμα για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr: 500 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, ανάπτυξη και έρευνα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Έρευνα και Καινοτομία είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας στο pagenews.gr ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

“Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πραγματικά μια σπουδαία ευκαιρία όπου όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε και όταν λέω όλοι αναφέρομαι στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα πολύ γρήγορα ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα την πρόταση της η οποία εγκρίθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ο κ. Χρίστος Δήμας αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο κομμάτι της Έρευνας και της Καινοτομίας, μόνο από τις επιδοτήσεις, όχι από τα δάνεια θα έχουμε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα αφορά την αναβάθμιση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων της χώρας… Έχουμε συμπεριλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας. Επιπλέον μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να επενδύσουν χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη” σημείωσε ο κ. Δήμας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments