Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μήνυμα ελπίδας η ιστορία της Καλλιόπης, που κάηκε σε ηλικία 4 ετών

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μήνυμα ελπίδας η ιστορία της Καλλιόπης, που κάηκε σε ηλικία 4 ετών
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το μήνυμα που εκπέμπει το παράδειγμά της γιατρού Καλλιόπης Αθανασιάδη, θα μπορούσε κάλλιστα να φθάσει στο αθώο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

Η Καλλιόπη Αθανασιάδη είναι μια σπουδαία γυναίκα. Κορυφαία θωρακοχειρουργός στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς, Αγγείων και -πάνω απ’ όλα- μια γυναίκα που κατάφερε από την παιδική ηλικία της να ανατρέψει το “κακό” και να το μετατρέψει σε ελπίδα, να το μεταβολίσει σε μια γεμάτη ζωή.

Το μήνυμα που εκπέμπει το παράδειγμά της γιατρού Καλλιόπης Αθανασιάδη, θα μπορούσε κάλλιστα να φθάσει στο αθώο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

Τα εγκαύματα από τη φωτιά στο σχολικό λεωφορείο τον Ιανουάριο του ’70

Επιβίωσε από ένα φρικτό ατύχημα που έγινε όταν εκείνη ήταν μόλις 4 ετών. Το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε τυλίχθηκε στις φλόγες παγιδεύοντας τα παιδιά.

Η Καλλιόπη υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Στο πρόσωπό της και στο σώμα της τα σημάδια από εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου του 1970 είναι εμφανή και την συνοδεύουν σε όλη της τη ζωή.

Μήνυμα ελπίδας για την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ιστορία της Καλλιόπης, που κάηκε σε ηλικία 4 ετών αλλά δεν το έβαλε κάτω
Καλλιόπη Αθανασιάδη

“Πολλοί θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν (το συνειδητοποίησα στη δουλειά μου, ήταν όμως αργά, η μαμά μου με είχε ήδη προετοιμάσει για τη ζωή!), θα προσπαθήσουν να βρούν το σημείο εκείνο, που θεωρούν αδυναμία σου… Μην τους αφήσεις κανένα περιθώριο” λέει η ίδια πέντε δεκαετίες μετά.

Η μάχη της Ιωάννας

Το μήνυμα που εκπέμπει το παράδειγμά της, θα μπορούσε κάλλιστα να φθάσει μέχρι την Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι από την 36χρονη καθ΄ομολογίαν δράστιδα Εφη Κακαρατζούλα. Η Ιωάννα είναι μια γυναίκα που δοκιμάζεται σκληρά, που βλέπει μπροστά της έναν γολογοθά και παλεύει για να τον ξεπεράσει.

Ίσως η ιστορία της Καλλιόπης και τα λόγια που η ίδια χρησιμοποιεί, σε ανάρτησή της στο facebook, 50 χρόνια μετά το ατύχημα, είναι κάτι που η Ιωάννα πρέπει να ακούσει:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments