Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι λοιμωξιολόγοι ενημέρωσαν το κοινό για την πανδημία.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, για την πορεία που έχει ο κορωνοϊός στη χώρα. Στην ενημέρωση συμμετείχαν το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.232 νέες λοιμώξεις εκ των οποίων στην Αττική καταγράφονται 511 και στη Θεσσαλονίκη 314.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η πληρότητα στις ΜΕΘ

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά περιοχή με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως φαίνεται υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην εμβολιαστική κάλυψη και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Επισήμανε ότι παρατηρείται μία αύξηση κρουσμάτων αλλά και θανάτων στην ηλικιακή ομάδα 55 – 64 ετών, που υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων. Σταθερή είναι η αποκλιμάκωση του συστήματος υγείας στην επικράτεια με εξαίρεση τη Β. Ελλάδα, ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Συγκεκριμένα στην επικράτεια η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid φτάνει στο 69%, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 90%.

«Σταθερά μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας στις ανοιχτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ. Η θετικότητα εκεί παραμένει κάτω από το 2%. Υψηλή η θετικότητα σε Πιερία, Καστοριά, Ημαθία, Μύκονο. Η επιδημιολογική εικόνα είναι σημαντικά διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Αυξητικές τάσεις σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία», είπε ακόμη.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η επαναλειτουργία των σχολείων

Ο αριθμός των κρουσμάτων στους εφήβους δεν προκαλεί μεγάλες ανησυχίας, με εξαίρεση τις περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Το γεγονός ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή λοίμωξη επιβαρύνει αυτήν την εικόνα. Όπως είπε: «τα σχολεία αποτελούν τον καθρέφτη της εκάστοτε κοινότητας, το οποίο συνεπάγεται ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη (Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), υπάρχουν αυξημένα κρούσματα Covid 19 στις σχολικές μονάδες».

Στην Αττική για παράδειγμα με ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη, τα κρούσματα στους κάτω των 17 ετών δεν αυξήθηκαν, όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου ενώ πρόσθεσε πως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι ασφαλής και ότι οι γονείς πρέπει να σκεφτούν ότι εάν είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να μολύνουν τα παιδιά τους.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments