Οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Με χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια ενισχύονται τα δημοτικά ΚΔΑΠ

Στέλιος Πέτσας: Με χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια ενισχύονται τα δημοτικά ΚΔΑΠ
Στέλιος Πέτσας: Πρόσθετη χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας για την ενίσχυση των ΚΔΑΠ.

Πρόσθετη χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας για την ενίσχυση των ΚΔΑΠ. Μετά από συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη καταρτιστεί κατάλογος με αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί επισήμως και η σχετική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.

Ο κ. Πέτσας στις 17 Σεπτεμβρίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου για την τρέχουσα περίοδο (2021-2022) δόθηκαν σε σχέση με πέρυσι 2.000 περισσότερα voucher σε παιδιά, ύψους 2.660.000 ευρώ. Συνολικά έλαβαν voucher 63.084 παιδιά για ΚΔΑΠ ύψους 83.901.720 ευρώ, και 6.902 παιδιά για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ύψους 34.510.000 ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι το 2020 η ΝΔ πάγωσε τα χρήματα για τα ΚΔΑΠ εκεί που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αιτήσεις διπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα 60.000 παιδιά να μείνουν εκτός, ενώ παράλληλα έκλεισαν 6 δημοτικά ΚΔΑΠ, απολύθηκαν 29 εργαζόμενοι εκπαιδευτές, υπολειτουργούν άλλα 6 στις μισές ώρες και υποαπασχολούνται 30 εκπαιδευτές.

Πέτσας

Πέτσας: «Ένταξη έργων ύψους 130 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”»

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τριάντα έξι (36) έργα συνολικού ύψους 130.609.751,84 ευρώ.

Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ άλλων, εννέα (9) έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 67,4 εκατ. ευρώ, όπως το έργο του Δήμου Ηρακλείου για δράσεις αστικής αναζωογόνησης ύψους 12,9 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ, ενώ επτά (7) έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021».

Περιλαμβάνονται, επίσης, έργα στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης, που αφορούν στη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και στις υποδομές ύδρευσης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ. Τέλος εντάχθηκε και το έργο για τη βελτίωση των υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑ Μυκόνου, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε, με αμείωτο ρυθμό, τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Παράλληλα, με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που δρομολογούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του Προγράμματος εντάσσοντας έργα προτεραιότητάς τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments