Πολιτική

Στέβο Πενταρόφσκι: Στην Αθήνα στις 5 και 6 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας

Στέβο Πενταρόφσκι: Στην Αθήνα στις 5 και 6 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας
Στέβο Πενταρόφσκι: Ο Πενταρόφσκι θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας της  Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα την 5η και 6η Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε πως ο Πρόεδρος της  Βόρειας Μακεδονίας είχε παρευρεθεί στην χώρα μας για πρώτη φορά ξανά στις αρχές Σεπτέμβρη.

Πενταρόφσκι: Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Και οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυναμική του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία περίοδο και σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων MIA της Βόρειας Μακεδονίας.

Πενταρόφσκι: «Ακόμη πιο δυναμικό διάλογο»

Και προσθέτει ότι «Ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι εξέφρασε την προσδοκία ότι αυτή (η επίσκεψη) θα συμβάλει σε έναν ακόμη πιο δυναμικό διάλογο και θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανακοίνωσε το γραφείο του αρχηγού του κράτους.

Δένδιας: Σε ανοδική πορεία η σχέση Ελλάδος και Βόρειας Μακεδονίας

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον ομόλογου του κο Μπουγιάρ Οσμάνι. Θέματα των συνομιλιών τους ήταν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments