Πολιτική

Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις

Βορίδης: Κανονικά οι παρελάσεις
Βορίδης: Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει κανονικά.

Την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» και όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε».

Λίγο αργότερα, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης, κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με την απόφαση αυτή, λέγοντας: «Φιλαρμονική θα έχει;», καθώς στην Θεσσαλονίκη που είναι να γίνει η παρέλαση έχει απαγορευτεί η μουσική στα μαγαζιά.

Πίεση στο ΕΣΥ

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο κ. Βορίδης είπε: «Αν και δεν χειρίζομαι το θέμα κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μίλησε στην ΕΡΤ για τη διεξαγωγή των παρελάσεων εν μέσω πανδημίας, την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τα επεισόδια σε Ηλιούπολη και Σταυρούπολη, τους διορισμούς στο δημόσιο και τις ανατιμήσεις στην αγορά.

Πως θα γίνουν οι παρελάσεις

Η κυβέρνηση λαμβάνει το αρνητικό κλίμα που έχει στους κόλπους της από βουλευτές και στελέχη της, αλλά και από τους πολίτες, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Για αυτό και φέρεται πως αλλάζει στάση σχετικά με τις επικείμενες παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρά τα αυξημένα κρούσματα και τα μη ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμού, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την διεξαγωγή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν πως ότι αποφασιστεί για τις στρατιωτικές παρελάσεις θα αφορά και τις μαθητικές, έπειτα από την ανακοίνωση Βορίδη που επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ για κανονική διεξαγωγή των παρελάσεων.

Ο σχεδιασμός, εκτός απροόπτου πάντα, περιλαμβάνει συνδυασμό μέτρων, όπως κοινό με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, το πλαίσιο διεξαγωγής της παρέλασης θα περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πολίτες που θα την παρακολουθήσουν, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στη λίστα των προσκεκλημένων θα βρίσκεται μόνο η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και μάλιστα χωρίς συνοδούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments