Οδηγός

Επίδομα φυσικού αερίου: Πως θα δοθεί στους δικαιούχους – Τι αναφέρει η τροπολογία

Επίδομα φυσικού αερίου: Πως θα δοθεί στους δικαιούχους – Τι αναφέρει η τροπολογία
Επίδομα φυσικού αερίου: Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή περιλαμβάνει και την επιδότηση φυσικού αερίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή περιλαμβάνει και την επιδότηση φυσικού αερίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί πως και στο Eurogroup που έχει λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι και το επίδομα φυσικού αερίου.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

Η τροπολογία που κατατέθηκε ορίζει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστής ΦΠΑ και στα γυμναστήρια καθώς και τις σχολές χορού από 24% σε 13%. Από την 1η Οκτωβρίου επεκτείνεται και η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο.

Μειωμένος από το 13% στο 6% θα είναι από την 1η Οκτωβρίου 2021 και ο ΦΠΑ των ζωοτροφών για ζωική παραγωγή, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος και να δοθούν κίνητρα.

Ενέργεια: Τριπλή επιδότηση για πετρέλαιο, ρεύμα, φυσικό αέριο

Σε εφαρμογή θα τεθεί τριπλή επιδότηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στο ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ όπου θα αναρτηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Τι θα τεθεί σε ισχύ για την ηλεκτρική ενέργεια

Η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί.  Για το φυσικό αέριο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές με παραπλήσιο ποσό ανά μεγαβατώρα, και πάλι με όριο στην κατανάλωση και με κοινωνικά κριτήρια. Και για το πετρέλαιο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του επιδόματος κατά 20%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments