Οδηγός

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ ΙΕΚ: Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ ΙΕΚ: Προϋποθέσεις και δικαιούχοι
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ ΙΕΚ: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ στους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ στους σπουδαστές  ΙΕΚ.

Ποιες οι προϋποθέσεις

Ο φοιτητής καταρτιζόμενος των δημόσιων ΙΕΚ να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα επικαρπία άλλης κατοικίας.

  • Να αποδεικνύεται φοίτησή τους με πιστοποιητικό της σχολής τμήματος, στο οποίο βεβαιώνεται ότι Φοιτητής είχε επιτυχία στις εξετάσεις τουλάχιστον στα μισά του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του, που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενου έτους των αντίστοιχων δύο εξαμήνων, εκτός του πρώτου έτους για το οποίο απαιτείται μόνο πιστοποιητικό εγγραψής. Οι καταρτιζόμενοι των δημόσιων Ι.Ε.Κ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη Φοίτηση στα δύο (2) εξάμηνα του έτους κατάρτισης, εκτός από το πρώτο έτος για το οποίο απαιτείται μόνο βεβαίωση ψοίτησης.
  • Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
  • Οι γονείς του Φοιτητή του καταρτιζόμενου των δημόσιων ΙΕΚ να μην είναι κύριοι επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ., με εξαίρεση κατοικίες διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο δημοτική ενότητα δημοτική κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (Α’ 87).

Ποια η διάρκεια του επιδόματος

Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στο φοιτητή. Για τους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΙΕΚ., το επίδομα χορηγείται για το διάστημα φοίτησης.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία που κατατέθηκε ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments