Αθλητισμός

Προκριματικά Μουντιάλ: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Προκριματικά Μουντιάλ: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής
Προκριματικά Μουντιάλ: Η Εθνική δεν τα κατάφερε στην Στοκχόλμη με αποτέλεσμα να μείνει στους 9 βαθμούς στον Όμιλο της.

Μετά την ήττα της Εθνικής με 0-2 από την Σουηδία, η Ελλάδα βρίσκεται στους 9 βαθμούς στα Προκριματικά του Μουντιάλ. Ο στόχος της Εθνικής παραμένει διεκδικήτρια για τη  δεύτερη θέση σε περίπτωση που νικήσει στα δυο ματς με τη Ισπανία και το Κόσοβο τον επόμενο μήνα.

Παρόλα αυτά η Εθνική παραμένει ζωντανή στην πρόκριση λαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον Όμιλο της. Πλέον, βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Σουηδία και στο -4 από την Ισπανία, χάνοντας για πρώτη φορά στον δεύτερο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση

Προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση η Ελλάδα πρέπει να νικήσει στις επόμενες αναμετρήσεις. Η Εθνική υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (11/11) και σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το τρίποντο, τότε θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον έναν βαθμό. Ακολούθως, στις 14 Νοεμβρίου φιλοξενεί το Κόσοβο και εφόσον κάνει το χρέος της, θα έχει φτάσει στους 15 βαθμούς.

Τι θέλει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Να μη νικήσει η Ισπανία την Σουηδία στον μεταξύ τους αγώνα, ώστε η Εθνική να ξεπεράσει την Ισπανία στη βαθμολογία (15 βαθμούς έναντι 13 ή 14 των Ισπανών σε ένα τέτοιο σενάριο) και να πάει στα μπαράζ τον Μάρτιο του 2022. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει το 2Χ2 και ένα δώρο των Σκανδιναβών επί ισπανικού εδάφους.

Η Εθνική υπολείπεται στην ισοβαθμία με την Ισπανία και την Σουηδία σε περίπτωση ισοβαθμίας, διότι το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και οι αντίπαλοί μας έχουν καλύτερο συντελεστή. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος πλέον για την ομάδα μας.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία στον Όμιλο

Το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments