Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Μείωση 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ από την ηλεκτρονική διασύνδεση των νησιών

Κώστας Σκρέκας: Μείωση 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ από την ηλεκτρονική διασύνδεση των νησιών
Κώστας Σκρέκας: Μιλώντας σε συνέδριο του energypress για τις ανανεώσιμες πηγές σημείωσε πως θα υπάρξει μείωση 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών την επόμενη τετραετία λόγω της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών.

Μιλώντας σε συνέδριο του energypress ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας ,για τις ανανεώσιμες πηγές σημείωσε πως θα υπάρξει μείωση 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών την επόμενη τετραετία λόγω της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών.

Ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος

Το 2022 το όφελος θα είναι περίπου 138 εκατομμύρια ευρώ και θα φθάσει σε 238 εκατομμύρια το 2023, 348 εκατομμύρια το 2024 και 385 εκατομμύρια το 2025. Ο αρμόδιος υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε πως οι επενδύσεις έχουν σχεδιαστεί για να είναι επωφελείς για την οικονομία και την κοινωνία. Κώστας Σκρέκας

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου

Στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ενώ τόνισε πως δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα στήριξης όπως ο διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος αλλά και η έκπτωση φυσικού αερίου.

«Η κρατική επένδυση αφορά όλου τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση».

Για το φυσικό αέριο

Σχετικά με το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments