Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία: Το επιτελικό κράτος παράγοντας απόλυτου χάους

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία: Το επιτελικό κράτος παράγοντας απόλυτου χάους
ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία: Η σφοδρή κακοκαιρία που έπνιξε τη χώρα ανέδειξε για άλλη μια φορά τα χρονίζοντα προβλήματα και τις σοβαρές παθογένειες της πρωτεύουσας.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια, βυθισμένα λεωφορεία και παιδιά να απεγκλωβίζονται από το σχολείο τους πατώντας πάνω σε θρανία ήταν οι εικόνες της χθεσινής μέρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν από νωρίς το πρωί την εξέλιξη της καταιγίδας  η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα  προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται η Αθήνα και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δέχθηκαν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Σχολιάζοντας πάντως τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι πλέον η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε κανονικότητα το να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι του, όταν υπάρχει ένα έκτακτο γεγονός φωτιές, πλημμύρες  καθώς, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του.

Η δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπάλλο

«Για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη, κ. Πατούλη» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ακόμα ότι «παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Πού να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες…»

Τι σχολίασε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έλεγε ότι «η μηδενική προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών, για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί πάνω από δέκα ημέρες πριν, έδειξε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των περιφερειαρχών του, μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης.

Παρά τις προειδοποιήσεις όλων μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ελάχιστα έγιναν για υλοτόμηση και κορμοδέματα στα ενάμιση εκατομμύριο καμένα στρέμματα.

Ακόμη λιγότερα υλοποιήθηκαν για τον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να αποτραπούν οι σημερινές καταστροφές.

Δυόμισι χρόνια, αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένες διαγωνιστικές διαδικασίες στην Αττική, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά καθυστέρησαν αδικαιολόγητα στην υλοποίηση τους.

Δυόμισι χρόνια αντιπλημμυρικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρη ωριμότητα, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοπρατήθηκαν.»

Ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας πάντως τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα παιδιά πάνω στα θρανία να φεύγουν από το σχολείο ανέφερε:

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;

Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments