Ελλάδα

Δακτύλιος: Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Δακτύλιος: Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου
Δακτύλιος: Ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται και να κινούνται στον Δακτύλιο αρχής γενομένης από τις 25 Οκτωβρίου.
Δακτύλιος: Ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται και να κινούνται στον Δακτύλιο αρχής γενομένης από τις 25 Οκτωβρίου.

Ο Δακτύλιος επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ποια οχήματα θα δικαιούνται να εισέρχονται και να κινούνται σε αυτόν δίχως περιορισμούς;

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες στον Δακτύλιο θα είχαν «ελευθέρας» μόνο τα  ηλεκτρικά οχήματα, οι τελικές αποφάσεις είχαν σημαντικές αλλαγές.

Δακτύλιος

Δακτύλιος: Αυτές είναι οι 5 κατηγορίες οχημάτων που θα κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα 5 είναι οι κατηγορίες οχημάτων που μπορούν να μπαίνουν στο Δακτύλιο ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις για μονές ή ζυγές πινακίδες.

Συγκεκριμένα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Δακτύλιος

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments