Τεχνολογία

Google Play Store: Μειώνεται η συνδρομή στα apps

Google Play Store: Μειώνεται η συνδρομή στα apps
Google Play Store: Η Google πήρε μία απόφαση, να μειώσει κάτω από το μισό την συνδρομή των apps που λειτουργούν στο Android.

Μετά την δημοσιοποίηση της έκδοσης Android 12, έρχονται αλλαγές και στο Google Play Store.  H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022. Το κόστος της προμήθειας ήταν στο 30% μέχρι σήμερα και πλέον πηγαίνει στο 15% από την αρχή του επόμενου έτους.

Πιο συγκεριμένα, εκτιμάται ότι η εν λόγω αλλαγή στην πολιτική χρεώσεων του Google Play Store έχει προκύψει έπειτα από πιέσεις των developers και νομικών κύκλων, με την εταιρεία να δέχεται να παίρνει λιγότερα χρήματα από τις συνδρομές προς τρίτους μέσω του καταστήματος εφαρμογών της.

Βασικό παράπονο

Μία βασική διαμαρτυρία όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες και πρόκειται για μία ευρύτερη δυσαρέσκεια που πηγαίνει τόσο προς το Google Play Store, όσο και για το App Store της Apple, είναι ότι τα διαδικτυακά καταστήματα εφαρμογών έχουν συγκεντρώσει υπερβολική δύναμη και έλεγχο πάνω στις διαδικασίες δημοσίευσης εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την άνοδο στην αξία των μετοχών κάποιων πολύ δημοφιλών υπηρεσιών που έχουν και τις αντίστοιχες εφαρμογές στο Google Play Store.

Λίγα λόγια για το Google Play Store

Το Google Play, παλαιότερα γνωστό ως Android Market, είναι μια ψηφιακή εφαρμογή διανομής για το Android και ένα σε κατάστημα ηλεκτρονικών, το οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται από τη Google. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν και να κατεβάσουν βιβλία, ταινίες, παιχνίδια και εφαρμογές που δημοσιεύθηκαν μέσω του Google, ενώ παλαιότερα επέτρεπε και την εγκατάσταση μουσικής.

Οι εφαρμογές του Google Play είναι είτε δωρεάν είτε με κόστος. Μπορείτε να τα κατεβάσετε κάτι απευθείας σε μια συσκευή Android μέσω της κινητής εφαρμογής Google Play Store για κινητές συσκευές ή μέσω μιας συσκευής από τον ιστότοπο του Google Play. Το κατάστημα Google Play είχε πάνω από 82 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών το 2016 και έφτασε σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια εφαρμογές που δημοσιεύθηκαν το 2017, ενώ μετά από μια εκκαθάριση εφαρμογών έχει επιστρέψει στα 3 εκατομμύρια. Έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών ζητημάτων σχετικά με την ασφάλεια, στα οποία έχει εγκριθεί και μεταφορτωθεί κακόβουλο λογισμικό στο κατάστημα και έχει γίνει λήψη από χρήστες, με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας.

Το Google Play κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου 2012, ενώνοντας το Android Market και τη Google υπό μία μάρκα, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη στρατηγική ψηφιακής διανομής της Google. Οι υπηρεσία μουσικής που διέθετε το Google Play διακόπτηκε με το YouTube Music τον Δεκέμβριο του 2020. Μετά την επωνυμία τους, η Google επέκτεινε σταδιακά τη γεωγραφική υποστήριξη για καθεμία από τις υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments