Οικονομία

Υποβολή δηλώσεων φόρου και ΕΝΦΙΑ: Νωρίτερα η υποβολή τους – Όλες οι λεπτομέρειες

Υποβολή δηλώσεων φόρου και ΕΝΦΙΑ: Νωρίτερα η υποβολή τους – Όλες οι λεπτομέρειες
Υποβολή δηλώσεων φόρου και ΕΝΦΙΑ: Στο “τραπέζι” βρίσκεται το νέο σχέδιο για υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ νωρίτερα φέτος.

Στο “τραπέζι” βρίσκεται το νέο σχέδιο για υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ νωρίτερα φέτος. Πιο συγκεκριμένα από το Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαϊου, όταν και θα καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου.

Αυτό σημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να δώσει το τελικό “οκ” για να αποπληρωθεί ο φόρος εισοδήματος σε 10 -12 δόσεις όπως σχεδιάζεται να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ το 2022. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής γίνεται προσπάθεια ώστε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Μικρότερα ποσά σε μικρότερες δόσεις

Μιλώντας στο συνέδριο Law Forum on Taxation, ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε ότι η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε οι φορείς να στέλνουν τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση (αποδοχές, τόκοι καταθέσεων, δάνεια κ.λπ.) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Στόχος είναι να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν μικρότερα ποσά σε περισσότερες δόσεις.

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη σε 70 ΔΟΥ η ψηφιακή πλατφόρμα τα «Τα Αιτήματά μου»

Σε άλλες 35 ΔΟΥ συνολικά 70 επεκτείνεται η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας “Τα Αιτήματά μου” με προοπτική το αμέσως προσεχές διάστημα να ενταχθεί το σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας.

Τι παρέχει η πλατφόρμα

Μέσω της πλατφόρμας ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του μπορεί να υποβάλει το αίτημά του προς συγκεκριμένη Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και για συγκεκριμένη Διαδικασία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί να επισυνάψει ηλεκτρονικά. Επίσης μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του αιτήματος από την προσωπική του «θυρίδα» λαμβάνοντάς σε αυτή και την απάντηση της Υπηρεσίας. Δείτε εδώ σε ποιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι δυνατή η υποβολή αιτήματος ψηφιακά μέσα από το https://myaade.gov.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments