Οικονομία

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Το σχέδιο για την Υγεία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεγάλο και φιλόδοξο

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Το σχέδιο για την Υγεία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεγάλο και  φιλόδοξο
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Στο σχέδιο για την Υγεία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στο σχέδιο για την Υγεία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μάλιστα, σημείωσε πως το σχέδιο για την Υγεία, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μεγάλο και φιλόδοξο, μιλώντας στο 20ό HealthWorld που διοργάνωσε το Ελληνικό – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως «τα ποσά αθροιστικά, υπολογίζοντας και τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. σε προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων».

Για τον σχεδιασμό στην Υγεία

Για τον σχεδιασμό που υπάρχει, υποστήριξε ότι η «η παρέμβαση στην Υγεία περιλαμβάνει μαζικό εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση τόσο των υποδομών που έχουμε στη πρωτοβάθμια υγεία, όσο και την δευτεροβάθμια.

Για το clow back

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στο clow back. Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι «σημαντική μεταρρύθμιση στο clow back με την Πολιτεία να αναλαμβάνει την υποχρέωση η ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης να το μειώσει σημαντικά στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η μεταρρύθμιση, κάτι που απεύχομαι, τότε θα το πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, ένα μέρος της αποτυχίας.

Τι ανέφερε για την πανδημία

«Η πανδημία είναι ίσως η μεγαλύτερη οικονομική κρίση από πλευράς μεγέθους της σύγχρονης εποχής, αφού είναι η πρώτη φορά που είχαμε μία παγκόσμια ύφεση και μία κρίση που οι περισσότερες χώρες αντιμετώπισαν με ορθολογικό τρόπο και μία σχετική επιτυχία.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτή την πανδημία, όντας η πλέον ευάλωτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Και αυτό συνέβη, όχι γιατί ερχόμασταν από τα μνημόνια, αλλά κυρίως γιατί η δομή της οικονομίας ήταν ευάλωτη απέναντι σε μία πανδημία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments