Οικονομία

Ενέργεια: Η αύξηση των τιμών στο “επίκεντρο” του συμβουλίου των υπουργών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ενέργεια: Η αύξηση των τιμών στο “επίκεντρο” του συμβουλίου των υπουργών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ενέργεια: Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια βρίσκεται στο “επίκεντρο” των συζητήσεων του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει εκτάκτως στο Λουξεμβούργο.

Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια βρίσκεται στο “επίκεντρο” των συζητήσεων του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει εκτάκτως στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, θα συζητηθούν τα πιθανά μέτρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τι δήλωσε η επίτροπος για θέματα ενέργειας

Η Επίτροπος για θέματα ενέργειας, Κάντρι Σίμσον τόνισε ότι οι ενεργειακές συνθήκες στην Ευρώπη διαφέρουν από χώρα σε χώρα και χρειάζεται μια συνολική εικόνα για να ληφθούν σωστές αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, της ασφάλειας των προμηθειών και της επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης. Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις και «non-papers» από κράτη-μέλη, όμως τόνισε ότι σήμερα αναμένει να ακούσει ξεκάθαρες θέσεις από τους Υπουργούς για το τί προσδοκούν. «Μιλάμε για μεσοπρόθεσμα μέτρα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε τώρα. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων θα τα δούμε τα επόμενα χρόνια και όχι τις επόμενες εβδομάδες».

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν την «εργαλειοθήκη» για τις τιμές ενέργειας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσουν με επείγοντα τρόπο στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της λεγόμενης εργαλειοθήκης για την παροχή βραχυπρόθεσμης ανακούφισης στους πολίτες εξαιτίας της πρόσφατης αύξησης στις τιμές της ενέργειας, αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την πρόσφατη άνοδο των τιμών της ενέργειας και τον αντίκτυπο των αυξήσεων των τιμών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ιδίως τους ευάλωτους πολίτες και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments