Lifestyle

Γιάννης Στάνκογλου: Η σύλληψη στα 16 του και η εμπειρία των φυλακών

Γιάννης Στάνκογλου: Η σύλληψη στα 16 του και η εμπειρία των φυλακών
Γιάννης Στάνκογλου: Ο ηθοποιός μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του.

Ο Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του. Τα άγρια νιάτα και τα δύσκολα παιδικά χρόνια με την εμπειρία των φυλακών Κορυδαλλού και η φιλία με κατάδικους.

Ο γνωστός ηθοποιός, συμμετείχε στην ταινία “Θανατοποινίτης”, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στις φυλακές, όπου βρέθηκε και ο ίδιος, έπειτα μάλιστα από απαίτηση των κρατούμενων:

«Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησαν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινο να παίξω στην ταινία τους και το έκανα με μεγάλη χαρά» είπε αρχικά και συνέχισε: «Στα γυρίσματα μέσα στη φυλακή ένιωθα τα βλέμματα των κρατούμενων στην αρχή να με σκανάρουν. Είχα πολύ καλές σχέσεις με τους περισσότερους. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, περπατούσα στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών και ακούω μουσικές, ανοίγω την πόρτα και ήταν κάπου 14 κρατούμενοι, που είχε ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο, τουμπελέκι, ταμπουρά κλπ. Ήταν μια μυσταγωγία τρομερή. Σαν να ταξιδεύανε, να φεύγανε από εκεί που ήταν».

Ο ηθοποιός μίλησε και για τους ρόλους που αναλαμβάνει και μάλιστα παραδέχτηκε: «Θα μπορούσα να παίξω έναν ρόλο χωρίς ηθική αν είχε λόγο ύπαρξης μέσα στο σύνολο».

Ο Γιάννης Στάνκογλου επίσης αναφέρθηκε και στο θέατρο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλό θέατρο στην Ελλάδα, αλλά είμαστε εσωστρεφείς, δεν βγάζουμε τις καλές μας παραστάσεις στο εξωτερικό.»

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε και για τα… ανήσυχα χρόνια της νιότης του για τα οποία παραδέχτηκε: «Σαν έφηβος ήμουν ‘άγριο νιάτο’, αλλά έψαχνα να βρω και το δίκιο μας, όχι για μένα μόνο, για όλους».

Αναπολώντας τα εφηβικά του χρόνια, ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως ήταν “άγριο νιάτο” ως έφηβος, ενώ σε ερώτηση για το αν είχε συλληφθεί απάντησε: «Ναι, 3-4 φορές. Με έχουν για εξακρίβωση στοιχείων δέσει έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Παναθηναϊκό τότε ήταν και μας πήγαν με μία κλούβα στο τμήμα κοντά στο σπίτι μου στον Περισσό και με είδε τυχαία ο πατέρας μου».

Γιάννης Στάνκογλου: Οι σχέσεις με την οικογένειά του

«Οι γονείς μου δεν ήταν τόσο επαναστάτες, ήταν μεροκαματιάρηδες και οι δύο. Ο πατέρας μου οικοδόμος, η μητέρα μου σε κλωστοϋφαντουργείο. Ήσυχοι άνθρωποι. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου εξιστορεί γεγονότα από το Πολυτεχνείο που πήγαινε με τη μάνα μου, όταν ακόμη ήταν έγκυος σε μένα».

Γιάννης Στάνκογλου: Η οικογενειακή ζωή και τα παιδιά

«Προσπαθώ να δώσω ελευθερία στα παιδιά μου. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τους μεταφέρω κάποιον φόβο, θέλω να τους εμφυσήσω την προσοχή και πως ο κόσμος μας δεν είναι μόνος ρόδινος και καλός. Υπάρχει και ο κίνδυνος, υπάρχουν και άγρια πράγματα που μπορούν να τους συμβούν. Αλλά μέχρι να τους συμβούν, θέλω να προσέχουν και να μη φοβούνται. Η Φοίβη είναι 12 και ο Φίλιππος 7».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments