Πολιτισμός

Μουσείο Μπενάκη: Έκθεση «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής»

Μουσείο Μπενάκη: Έκθεση «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής»
Μουσείο Μπενάκη: Η συλλογή φιλελληνικής τέχνης του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής υψηλής ποιότητας που έχουν φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού φιλελληνικού εικαστικού κινήματος.

Το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός παρουσιάζουν την έκθεση «Θησαυροί φιλελληνικής ζωγραφικής» με έργα από τη σημαντική συλλογή του Ιδρύματος που εκτίθενται για πρώτη φορά. Η έκθεση, η οποία θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1), ανοίγει στο κοινό την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιανουαρίου 2022.

Η συλλογή φιλελληνικής τέχνης του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής υψηλής ποιότητας που έχουν φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού φιλελληνικού εικαστικού κινήματος. Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη: Τα έργα που παρουσιάζονται

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγράφων από την Ιταλία όπως οι Ludovico Lipparini, Filippo Agricola, Francesco Podesti και Cesare Dell Acqua, από τη Γερμανία όπως οι Peter H.L. von Hess, Johann G.C. Perlberg και Carl A.J. Rottmann, από τη Γαλλία, όπως οι Alexandre-Marie Colin, Antoine-Alphonse Montfort και  Pierre Bonirote, από την Αγγλία όπως οι Denis Dighton, Charles Eastlake, Edward Lear, Hugh W. Williams και George P. Reinagle, αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι μετασχημάτισαν τα ευρωπαϊκά φιλελληνικά πρότυπα.

Αυτή η καλλιτεχνική σύμπραξη μέσα σε μία έκθεση είναι σημαντική τόσο για τους φιλότεχνους, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ποικιλία αισθητικών διατυπώσεων, όσο και για τους ειδικούς μελετητές, οι οποίοι έχουν τη σπάνια δυνατότητα να διερευνήσουν συγκριτικά την προσέγγιση του φιλελληνικού ρεπερτορίου από δημιουργούς διαφορετικών χωρών.

Το σύνολο των έργων αποκαλύπτει στον επισκέπτη μια εικαστική εξιστόρηση μεγάλων στιγμών της Επανάστασης και της οθωνικής περιόδου. Παράλληλα, και χάρη σε μια θεαματική σειρά τοπιογραφιών, αναπλάθεται το ελληνικό τοπίο του 19ου αιώνα. Μέσα από συναρπαστικές εικόνες ηρωισμού, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας, η έκθεση παροτρύνει τους επισκέπτες  να αναστοχαστούν στοιχεία της νεότερης ιστορίας που διέπλασαν την ελληνική εθνική ταυτότητα.

Συνοπτικές πληροφορίες για την έκθεση

  • Η έκθεση συνοδεύεται από πλούσια εικονογραφημένο κατάλογο.
  • Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Φανή-Μαρία Τσιγκάκου, ιστορικός τέχνης
  • Σχεδιασμός έκθεσης: Ανδρέας Γεωργιάδης και Βιβή Γερολυμάτου, από τη «Μικρή Άρκτο»
  • Ημερομηνία: Από: 03/11/2021 Εως: 09/01/2022 – Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-18:00 | Πέμπτη: 10:00-24:00 | Κυριακή: 10:00-16:00
  • Eισιτήρια: €8 I Μειωμένο: €6
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.benaki.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments