Διεθνή

Τουρκία: Διώξεις σε 30 χρήστες του Twitter μετά τις φήμες περί θανάτου του Ερντογάν

Τουρκία: Διώξεις σε 30 χρήστες του Twitter μετά τις φήμες περί θανάτου του Ερντογάν
Τουρκία: Την ώρα που η κυβέρνηση διέψευσε τα σενάρια του θανάτου του Ερντογάν, ξεκίνησε τις διώξεις κατά 30 χρηστών του Twitter, που διέσπειραν τα fake news.

Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην Τουρκία έπιασε αμέσως… δουλειά καθώς ξεκίνησε έρευνα κατά 30 χρηστών του Twitter, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων» σχετικά με την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι το hashtag «#dead» είχε ακολουθηθεί από τα εν λόγω 30 άτομα.

«Κάτω από το προαναφερθέν hashtag εντοπίστηκαν 30 άτομα, τα οποία κρίθηκε ότι μοιράστηκαν παραπληροφόρηση και περιεχόμενο χειραγώγησης, καθώς και περιεχόμενο που προσβάλλει, χλευάζει, προσβάλλει και υβρίζει τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Ασφάλειας.

Τουρκία: Άμεση αντίδραση της Άγκυρας – «Είναι καλά ο Ερντογάν»

Την ίδια ώρα, τέλος στις φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έβαλε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, δημοσιεύοντας στον λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, με τη σύζυγό του Εμινέ. Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει στο σημερινό του πρόγραμμα στο προεδρικό στην Άγκυρα συναντήσεις με Πρέσβεις. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα στο τουίτερ με hashtag τη λέξη “πέθανε”, προκαλώντας αναστάτωση στη χώρα.

Τουρκία: Το tweet που… άναψε φωτιές

Τις τελευταίες ώρες χρήστες του Twitter παρουσίαζαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει χάσει τη ζωή του μετά από εγκεφαλικό.

Παράλληλα, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έσπευσαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια εξαπολύοντας επίθεση στα «τρολ του διαδικτύου».

Τη «φιτιλιά» έβαλε βουλευτής του κόμματος CHP (το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία) σύμφωνα με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστεί εγκεφαλικό και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Ο Aykut Erdoğdu στην ανάρτησή του στο Twitter την οποία δεν έχει αποσύρει, έγραψε ότι «τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επιμένουν… Η πολιτική ζωή μου έχει αναλωθεί στον αγώνα κατά του Ερντογάν. Υπέστην κατά συρροήν αδικίες με μηνύσεις του Ερντογάν σε βάρος μου. Η μόνη μου ευχή είναι ο Ερντογάν να συμμετέχει στις εκλογές υγιής και να κριθεί από τους πολίτες στην κάλπη».

Ακολούθησε σειρά αναρτήσεων στο Twitter οι οποίες, όπως γράφει σήμερα, Τετάρτη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit έφεραν στα trends της Τουρκίας το hashtag #ölmüş (μτφ. νεκρός στα τουρκικά).

Η εφημερίδα «δείχνει» ως υπαίτιο «τον στρατό των τρολ» τα οποία καταγγέλλει ότι «έχασαν κάθε ίχνος ανθρωπιάς» προχωρώντας σε μια «σκανδαλώδη προπαγάνδα» σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η χώρα έχει αναπτυχθεί κάτω από την στιβαρή ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η φημολογία αυτή, πάντως, αναπτύχθηκε λίγες ώρες μετά το τελευταίο βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυσκολεύεται να περπατήσει, σέρνοντας με δυσκολία τα πόδια του.

Η υγεία του προέδρου της Τουρκίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στη χώρα και συχνά-πυκνά επανέρχεται στην επικαιρότητα είτε από την πλευρά των αντιπάλων του Ερντογάν, όπως συνέβη με το βίντεο που παρουσίασε τον «σουλτάνο» να αποκοιμιέται ενώ μιλάει σε ζωντανή σύνδεση είτε από την πλευρά της προεδρίας που «απαντά» στις φήμες αυτές με βίντεο που δείχνουν τον Ερντογάν να παίζει μέχρι και μπάσκετ με μικρά παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments