Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Του ζήτησαν συγνώμη οι διαιτητές γιατί δε λειτούργησε το VAR

Ολυμπιακός: Του ζήτησαν συγνώμη οι διαιτητές γιατί δε λειτούργησε το VAR
Ολυμπιακός: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δε λειτούργησε το VAR και η Άιντραχτ γλίτωσε από καθαρή αποβολή παίκτη της.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από το φετινό φαβορί του Europa Leauge, σύμφωνα με στοιχημάτικες εταιρίες, Άιντραχτ, στο χθεσινό ματς του «Γ. Καραϊσκάκης», με σκορ 1-2, παρ’ ότι ήταν πολύ ανώτερος αγωνιστικά και στο ημίχρονο θα μπορούσε να προηγείται με 3-1, αν ήταν λιγότερο άτυχος. Δεν είναι τυχαίο πως δημιούργησε 11 τελικές προσπάθειες για γκολ έναντι μόλις 5 των φιλοξενούμενων σε όλο το ματς. Μια ήττα που τον κράτησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογία στον όμιλό του.

Δεν φταίνε όμως μόνο τα λάθη και η ατυχία των παικτών του Πέδρο Μαρτίνις για τη χθεσινή ήττα από τους Γερμανούς. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξαν κομβικό ρόλο οι διαιτητές σε δυο κομβικές φάσεις που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της αναμέτρησης.

Στο 31΄ο Αϊμέν Μπάρκοκ «πατά» με τις τάπες του παπουτσιού στον αστράγαλο του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ενώ η μπάλα είχε φύγει από το αριστερό πόδι του Μολδαβού μπακ των Πειραιωτών και παρά λίγο να του «κόψει» την καριέρα. Η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του Κουλμπάκοφ, αλλά ο «άρχοντας» της αναμέτρησης δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε κίτρινή, ούτε φυσικά κόκκινη, ως όφειλε, αφού το «εγκληματικό» μαρκάρισμα ήταν για απευθείας αποβολή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρέος των διαιτητών του VAR να τσεκάρουν τη φάση και να καλούν τον ρέφερι να την ελέγξει ξανά στο video. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Κι ως έκπληξη, στο ημίχρονο οι διαιτητές ζήτησαν συγνώμη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακό για τη συγκεκριμένη φάση με τη δικαιολογία ότι δεν λειτούργησε το VAR.

Το VAR δεν δούλεψε για 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο όπως οι ίδιοι οι διαιτητές είπαν στους Πρωταθλητές Ελλάδος στο ημίχρονο ζητώντας συγγνώμη γιατί δεν αποβλήθηκε ως όφειλε ο Μπάρκοκ για το εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Ρέαμπτσιουκ. Η Αιντραχτ με το σκορ στο 1-1 θα έπαιζε με δέκα παίκτες από το 30΄. Τα αγωνιστικά δεδομένα αλλοιώθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού.

Το ίδιο συνέβη, όμως και στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις, όταν το VAR λειτουργούσε και ούτε ο διαιτητής στο «χορτάρι», ούτε ο διαιτητές VAR δεν είδαν το το επιθετικό φάουλ που έγινε στον Λαλά στο ξεκίνημα της φάσης από την οποία ήρθε το 1-2. Έτσι, το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε.

Στον Ολυμπιακό ήταν λογικό να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την διαιτησία του Λευκορώσου Κουλμπάκοφ αλλά και για τις αποφάσεις του Ιταλού Πάολο Βαλέρι στο VAR. Δύο αποφάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα που εν τέλει έκριναν την αναμέτρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments