Τεχνολογία

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Νέα power banks για να μην μείνει το όχημά σου χωρίς μπαταρία

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Νέα power banks για να μην μείνει το όχημά σου χωρίς μπαταρία
Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Ήρθαν για να μείνουν τα νέα power banks για να μην ξεμείνει το όχημά σου ποτέ χωρίς μπαταρία, θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη του 2022

Τα νέα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα ήρθαν στην αγορά για να μείνουν. Μία ακόμη εταιρεία με κινητά ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της ηλεκτρικό αμάξι.Φορητές συσκευές δεν θα υπάρχουν μόνο για τα κινητά και τους υπολογιστές μας αλλά και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μία νέα έξυπνη ιδέα για να μην μείνεις ποτέ στο δρόμο και χρειαστεί να καλέσεις την οδική βοήθεια.

Ωστόσο, για ένα καλύτερο μέλλον με φροντίδα για το περιβάλλον θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τα αμάξια μας με ηλεκτρικά. Όσοι το έχουν κάνει ήδη θα δούμε να ξεφυτρώνουν εταιρείες που θα προσφέρουν power banks ακόμη και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να είναι εφικτή η φόρτιση για μερικά παραπάνω χιλιόμετρα ώστε να φτάσει κανείς στο πλησιέστερο σημείο φόρτισης. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της start up εταιρείας ZipCharge, την οποία έστησαν δύο Βρετανοί μηχανικοί που είχαν εργαστεί στα τμήματα ηλεκτρονικών διάφορων εταιριών, όπως των Lotus, Jaguar, McLaren κ.α.

To σκεπτικό τους είναι έχεις το Go, όπως ονομάζεται αυτός ο φορτιστής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχει το μέγεθος μιας βαλίτσας. Πρακτικά είναι μια μπαταρία μέσα σε μια αλουμινένια θήκη που έχει πτυσσόμενη λαβή και ροδάκια ώστε να μεταφέρεται εύκολα όπως μια αποσκευή αεροπορικού τύπου. Ταυτόχρονα, το μέγεθος της είναι τέτοιο ώστε να χωρά στο πορτμπαγκάζ ακόμη και ενός citycar και να μην παίρνει αρκετό χώρο μέσα στο όχημα.

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Τώρα στο τεχνικό κομμάτι:

Η μικρότερη έκδοση του Go έχει καθαρή χωρητικότητα 4,0 kWh με συνολικό βάρος στα 23 κιλά. Ωστόσο, η εταιρία στέκεται περισσότερο στην μεγάλη έκδοση των 8,0 kWh που μπορεί να δώσει αυτονομία από 32 έως 64 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα. Αρκετή ώστε να φτάσει κανείς σπίτι του, στο γραφείο ή όπου αλλού μπορεί να φορτίσει. Αξιοσημείωτο είναι πως το κύκλωμα της μπαταρίας υποστηρίζει αμφίδρομη φόρτιση AC-DC, ενώ υπάρχει και 4G συνδεσιμότητα για έλεγχο από smartphone.

Το GO θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2022

Θα έχει κόστος περίπου 58 ευρώ το μήνα. Και ποιος ξέρει, κάποια στιγμή στο μέλλον τα power banks για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν τόσο χαμηλή τιμή ώστε να αποτελέσουν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε EV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments