Πολιτική

Μητσοτάκης: Η υπόσχεση για το σχολείο του μέλλοντος που έκανε πράξη

Μητσοτάκης: Η υπόσχεση για το σχολείο του μέλλοντος που έκανε πράξη
Μητσοτάκης: Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές και κρίσιμες καταστάσεις όπως η πανδημία του κορωνοϊού, η ενεργειακή κρίση αλλά και μια σειρά από καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές και κρίσιμες καταστάσεις όπως η πανδημία του κορωνοϊού, η ενεργειακή κρίση αλλά και μια σειρά από καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ ότι είχε δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες. Για την κυβέρνηση, τα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης είναι πολύ ψιλά στην ατζέντα. Ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο αναφέρθηκε στο σχολείο του μέλλοντος, ένα σχολείο που θα προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή.

Το σχολείο του μέλλοντος – Πως η δέσμευση έγινε πράξη

Μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας ήταν φυσικά και τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος αναφερόταν τα εξής:

  • Για να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον κόσμο του αύριο επενδύουμε σε μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία.
  • Δημιουργούμε σε κάθε περιφερειακή ενότητα ένα δημόσιο Πρότυπο Σχολείο, όπου όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μέσω εξετάσεων.
  • Δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στα ολοήμερα σχολεία για να γίνουν πραγματικός χώρος μάθησης και όχι πάρκινγκ μαθητών.
  • Ενισχύουμε τις ξένες γλώσσες ώστε όλοι οι μαθητές που θα τελειώνουν το σχολείο να γνωρίζουν καλά τουλάχιστον μια με κρατική πιστοποίηση.
  • Καθιερώνουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό από το Γυμνάσιο, ώστε να αναδεικνύονται οι κλίσεις και οι δεξιότητες όλων των παιδιών.
  • Προετοιμάζουμε νέα προγράμματα σπουδών που δίνουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στον εκπαιδευτικό να εμπλουτίζει και να προσαρμόζει τον τρόπο και τα μέσα διδασκαλίας στις ανάγκες των μαθητών του.
  • Δημιουργούμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους.

Μητσοτάκης: Το σχολείο του μέλλοντος να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες για τη ζωή

Πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου σχολείου είχε δηλώσει πως «Μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ αφορούσε το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Πώς θα υλοποιήσουμε το σχολείο του μέλλοντος που θα έχει κεντρικό σκοπό να προσφέρει γνώση και δεξιότητες στους μαθητές ώστε να σας προετοιμάσουμε για ό,τι επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας. Είτε είναι πανεπιστημιακές σπουδές, είτε μεταλυκειακή εκπαίδευση, είτε οποιαδήποτε επαγγελματική διαδρομή».

«Ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά»

«Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στις γλώσσες» είχε δηλώσει επίσης ο πρωθυπουργός. «Το γεγονός ότι από την ηλικία των 4 μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα. Το νηπιαγωγείο ξεκινάει στα 4. Ξέρουμε ότι οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου έχουν διαμορφωθεί μέχρι τα πρώτα 6-7 χρόνια, αλλά το τι γίνεται έχει μεγάλη σημασία. Ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα δημόσιο σχολείο και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να επιλέξουν τι θα κάνουν στη ζωή τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάστηκαν 166 νέα προγράμματα σπουδών καινοτόμα και ψηφιακά

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν από το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας 166 νέα καινοτόμα και ψηφιακά προγράμματα σπουδών. Η κυβέρνηση παρά την πανδημία έκανε πράξη την προεκλογική της δέσμευση, να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους και να κάνει το σχολείο πυλώνα για την ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι παρακάτω δύο κάρτες αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments