Ελλάδα

Ρόδος: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα πέντε παιδιά τους να πάνε σχολείο

Ρόδος: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα πέντε παιδιά τους να πάνε σχολείο
Ρόδος: Οι αρνητές-γονείς διαφωνούν με το μέτρο της μάσκας και τα self test. Πρόστιμο από το δήμο σε βάρος τους για το περιστατικό.

Σαν έκρηξη έσκασε η είδηση ότι πέντε μικρά παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου, απέχουν εδώ και πολύ καιρό από τα σχολικά θρανία καθώς οι γονείς τους είναι αρνητές του μέτρου της χρήσης μάσκας και της διενέργειας self-test. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού και ένα μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Μάλιστα, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού έχει να πατήσει το πόδι του δύο χρόνια στο σχολείο.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε επιβολή προστίμου σε βάρος των γονέων

Πρόκειται για παιδί που φοιτά στη δεύτερη τάξη, και το οποίο δεν έχει καθίσει ούτε λεπτό στα σχολικά θρανία. «Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα», δήλωσε στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Μπάμπης Ψαράς. Ρόδος

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου και τις Σέρρες. Σχολίασε δε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες. «Η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία», είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι κάνουν προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι γονείς του μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το ίδιο το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματα του στο σπίτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία, όπως δηλώνει στη «δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μ. Βιτζηλαίος. Όλη η Ρόδος βρίσκεται κοντά στο παιδί.

«Σε συνεργασία τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ψαρά και με το σχολικό σύμβουλο, προσπαθήσαμε να βρούμε λύση. Δεν μπορούμε όμως να παρέμβουμε αφού δεν έχουμε καμία τέτοια αρμοδιότητα. Είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι απολύτως συνεργάσιμοι, απλώς είναι αντίθετοι με το μέτρο της χρήσης μάσκας. Το παιδί κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι, αν και η παρουσία κάθε μαθητή στο σχολείο είναι απολύτως απαραίτητη», δήλωσε ο κ. Βιτζηλαίος, ο οποίος σημείωσε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν υπήρξε στο 2ο δημοτικό σχολείο Ρόδου κανένα παρόμοιο περιστατικό μεταξύ των 250 και πλέον μαθητών. Η Ρόδος προσπαθεί να τηρήσει όλα τα μέτρα.

Ο κ. Βιτζηλαίος σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα σχολεία να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, εάν τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα λόγω της …επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού

«Θεωρώ ότι στην Ελλάδα αντιδράσαμε εξαιρετικά γρήγορα παρά τα όσα λέγονται. Οι εκπαιδευτικοί παρόλο που δεν είχαν κάνει κάποια επιμόρφωση πάνω στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διδασκαλίας, αντεπεξήλθαν και με το παραπάνω στο έργο τους και προσαρμόστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης. Δεν θέλω να πω ότι πέτυχε η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δεν μπορεί όμως ένας μαθητής να απέχει από το σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο το μάθημα, το σχολείο προσφέρει πολλές άλλες δεξιότητες στους μαθητές που είναι απαραίτητες για την πορεία τους στη ζωή. Στο σχολείο μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εξυπηρετηθεί ο κάθε μαθητής και η κάθε οικογένεια, την περίοδο της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί μας ήταν πάντα σε άμεση επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών μας. Ελπίζω και εύχομαι να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά στη διαδικτυακή εκπαίδευση… Πληροφορίες λένε ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το ευχόμαστε», δήλωσε ο κ. Βιτζηλαίος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments