Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

Επίδομα θέρμανσης Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα
Επίδομα θέρμανσης Σταϊκούρας: Για μια σειρά θεμάτων όπως το επίδομα θέρμανσης, η ελληνική οικονομία, το κοινωνικό μέρισμα και άλλα ζητήματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά θεμάτων όπως το επίδομα θέρμανσης, η ελληνική οικονομία, το κοινωνικό μέρισμα και άλλα ζητήματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

“Στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στην Βουλή σε λίγες ημέρες η εκτίμηση για την ανάπτυξη θα είναι κοντά στο ποσοστό των εκτιμήσεων της ΕΕ”, είπε στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 θα προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 7% του ΑΕΠ.

Για το εάν θα δοθεί μέρισμα σε κατηγορίες πολιτών, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτήν την ώρα για την Κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αν αυτή θα απαιτήσει να υπάρξει και άλλο πακέτο μέτρων το προσεχές διάστημα. Επίσης, όπως είπε, υπάρχει και η υγειονομική κρίση, στην αντιμετώπιση της οποίας το οικονομικό επιτελείο είναι και πρέπει να είναι έτοιμο να συνδράμει το σύστημα υγείας με ότι χρειαστεί, λέγοντας πως “αυτήν την στιγμή δεν έχω δυνατότητα να μιλήσω για δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς υπάρχουν μπροστά μας αυτές οι δύο κρίσεις, που αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης”, ωστόσο είπε πως τυχόν δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει θα διατεθεί υπέρ ορισμένων ομάδων, όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

Για το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχουν αλλάξει τα κριτήρια για την χορήγηση του, προσθέτοντας ότι “χθες βράδυ υπεγράφη το ΦΕΚ, η ΚΥΑ θα βγει την Δευτέρα και αν δεν υπάρξουν προβλήματα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει την Δευτέρα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης και οι καταβολές είναι στόχος να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου”.

ΕΝΦΙΑ και κατώτατος μισθός

Για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως “θα πρέπει να τροποποιηθούν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, βάσει τον νέων αντικειμενικών τιμών και να δούμε, με βάση και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε, πως συμπολίτες μας θα έχουν μείωση του ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερη από το 22% που έχουν δει μέχρι τώρα”.

Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Σταικούρας είπε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για νέα αύξηση του, το ποσοστό της οποίας θα καθοριστεί από το Υπουργείο Εργασίας, αφού επεξεργαστεί από ειδικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ύψος της αύξησης, λέγοντας πάντως πως αυτή δεν εκτιμάται να προκαλέσει ισχυρή άνοδο του πληθωρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments