Πως Να

Άγχος: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Άγχος: Πώς να το αντιμετωπίσετε
Άγχος: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που μπορείτε να κάνετε.

Η γυμναστική άσκηση επιδρά πολύ θετικά στην απελευθέρωση του σώματός σας από στρεσογόνες ορμόνες και στην αύξηση των επιπέδων ενδορφίνης σας, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της ευτυχίας. Βρείτε 20 λεπτά καθημερινά να κάνετε γυμναστική τόσο για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές, χωρίς να καταναλώνετε περιττές θερμίδες, όσο και ως φυσική διέξοδο για το άγχος σας.

Άγχος: Τι να βάλετε στο πρόγραμμά σας

  • Προσπαθήστε να αυξήσετε τους καρδιακούς παλμούς σας σε 120-180 κτύπους ανά λεπτό για περίπου 30 λεπτά την ημέρα. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε και τα 20 λεπτά άσκησης σε μία φορά, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να μοιράσετε τον χρόνο άσκησης, ωστόσο πρέπει να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας.
  • Το περπάτημα ακόμα και για 20-30 λεπτά κάθε μέρα είναι αρκετό, εάν αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να αντέξετε. Το περπάτημα δεν είναι καλό μόνο για τη μείωση του στρες. Οι ενήλικες άνω των 40 ετών που περπατούν γρήγορα για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, είδαν το προσδόκιμο ζωής τους να αυξάνεται κατά 3,4 – 4,5 χρόνια.
  • Η κολύμβηση, η πεζοπορία και η ποδηλασία έχεί επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν το στρες. Ένα πλεονέκτημα της κολύμβησης και της ποδηλασίας είναι ότι, αντίθετα με το τζόκινγκ, δημιουργούν πολύ λιγότερη ένταση στις αρθρώσεις, γεγονός που τις καθιστά τέλειες για άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις ή για άτομα που θέλουν να τα αποτρέψουν.
  •  Δώστε στο σώμα σας περισσότερο ύπνο και τα επίπεδα του στρες σας θα μειωθούν αισθητά. Ο ύπνος είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο το σώμα σας ανακτά και αποκαθιστά τα ενεργειακά του αποθέματα. Αν δεν κοιμόσαστε αρκετά, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει το άγχος για να σας κρατήσει ενεργό και σε υπερένταση λόγω της απουσίας αποθηκευμένης ενέργειας.
Πώς να μην αγχώνομαι;
  • Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερες, περίπου 9-10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.
  • Ρυθμίστε τις συνήθειές σας στον ύπνο. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να κοιμόσαστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ και πρωί. Η περιστροφή του κύκλου του ύπνου θα διδάξει το σώμα σας πότε πρόκειται να κουραστεί, βοηθώντας στον καλύτερο ύπνο και στη λιγότερη στέρηση του ύπνου.
  • Το 49% των Αμερικανών που δεν κοιμούνται αρκετά κατηγορούν το άγχος ως τον ένοχο. Αν πιστεύετε ότι έχετε κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο στέρησης ύπνου / δημιουργίας άγχους, επισκεφθείτε τον γιατρό σας για πιο στοχοθετημένες συμβουλές.
Πώς να μην αγχώνομαι;

Φάτε πιο υγιεινά

Το άγχος είναι μια σωματική αντίδραση σε οτιδήποτε διαταράσσει τη φυσική του κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην παραγωγή και την ανακούφιση του στρες. Πώς να μην αγχώνομαι; όταν δεν τρέφομαι σωστά.

Έχει αποδειχθεί ότι το νερό ανακουφίζει από το στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα αφυδατωμένο σώμα δημιουργεί κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες. Ένα αφυδατωμένο σώμα δημιουργεί άγχος ώστε να παρακινήσει τον ιδιοκτήτη του σώματος να φροντίσει σωστά τον εαυτό του.

Ξεκινήστε τη μείωση της πρόσληψης καφεΐνης και αλκοόλ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόσληψη αλκοόλ αυξάνει την ανταπόκριση στο στρες στους ανθρώπους, ενώ συνδέεται με την εξάρτηση από ουσίες, μια κατάσταση που είναι αγχωτική από μόνη της. Η καφεΐνη είναι επίσης υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων πίεσης, ιδιαίτερα στην εργασία, οπότε προσπαθήστε να θέσετε την ενυδάτωση ως γενικό κανόνα.

Φάτε ένα υγιεινό πρωινό και υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι καλύτερα να τρώτε αρκετά μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα από το να καταναλώνετε τρία μεγάλα γεύματα.

Για μια υγιεινή διατροφή χωρίς στρες, καταναλώνετε πιο σύνθετους υδατάνθρακες όπως ψωμιά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α όπως πορτοκάλια, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο όπως σπανάκι, σόγια ή σολομό, και μαύρο και πράσινο τσάι που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments