Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Η απογραφή φέτος θα γίνει με «υβριδικό» τρόπο αναφέρει ο Θανόπουλος

ΕΛΣΤΑΤ: Η απογραφή φέτος θα γίνει με «υβριδικό» τρόπο αναφέρει ο Θανόπουλος
ΕΛΣΤΑΤ: Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρθηκε στην απογραφή 2021 και σημείωσε πως φέτος θα γίνει με υβριδικό τρόπο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρθηκε στην απογραφή 2021 και σημείωσε πως φέτος θα γίνει με υβριδικό τρόπο. Μιλώντας στα “Παραπολιτικά 90.1” ο κ. Θανόπουλος εξήγησε: «Θα έχει δυο φάσεις, η πρώτη φάση θα είναι η φάση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, που θεωρώ κατά τη γνώμη μου ότι είναι και η πιο εύκολη και η πιο πρακτική γι’ όλους μας, θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Νοέμβριου, και μετά τις 27 Νοέμβριου για περίπου ένα μήνα για όσους συμπολίτες μας δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούνε ηλεκτρονικά μ’ αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσει η φάση της κατά πρόσωπο απογράφης η οποία δεν χρειάζεται να γίνει κατά πρόσωπο κι εκείνη μπορεί να γίνει με τηλεφωνικό ραντεβού».

«Η απογραφή όπως σε όλα τα κράτη, όπως και στο ελληνικό κράτος εδώ και 200 χρόνια από το 1928 που γίνονται οι απογραφές, είναι υποχρεωτική. Δεν χρησιμεύουν τα στοιχεία της απογράφης για άσκηση εξατομικευμένων πολιτικών. Τα ατομικά στοιχεία είναι άκρως απόρρητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. ELSTAT

«Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ξανά στην ΕΛΣΤΑΤ, στο τηλεφωνικό κέντρο και θα φροντίσουμε να τους αντικαταστήσουμε, να σας δώσουμε ποιος ήταν ο αριθμός αυτός γιατι οι απογραφείς μας κρατάνε -γνωρίζουν σε ποιες κατοικίες έχουν αφήσει τους συγκεκριμένους φάκελους. Είναι μεν ανώνυμοι αλλά συγκεκριμένος αριθμός αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη κατοικία. Στην πραγματικότητα είναι ο γεωεντοπισμός της κατοικίας. Δεν έχει το όνομα σας αλλά είναι το διαμέρισμα. Στην πραγματικότητα θα μπείτε στο gov.gr-στην πραγματικότητα το gov.gr η ενδιάμεση πύλη επιβεβαίωση ας πούμε-ταυτοποίηση. Οι απογραφείς μας επιλέγουν να βάλουν κατευθείαν το τηλεφωνικό κέντρο του στρατηγείου της περιοχής της εποπτείας», δήλωσε επιπρόσθετα ο πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ.

Για τα αποτελέσματα της απογραφής, δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι στους 3 πρώτους μήνες του ’22 θα έχουμε μια αρχική εκτίμηση των αποτελεσμάτων της απογράφης, όχι όλα τα καταγεγραμμένα ποιοτικά στοιχεία τα οποία δεν θα έχουν γίνει ακόμα αντικείμενο επεξεργασίας αλλά πιστεύω ότι θα τα έχουμε μέχρι το τέλος του ’22 που χρειάζεται να τα διαβιβάσουμε και στην Eurostat».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments