Οικονομία

Πέτσας: Ένταξη έργων 7,5 εκατομμυρίων στο “Αντώνης Τρίτσης

Πέτσας: Ένταξη έργων 7,5 εκατομμυρίων στο “Αντώνης Τρίτσης
Πέτσας: Έργα ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας που αφορούν την Ήπειρο.

Έργα ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας που αφορούν την Ήπειρο.

Πρόκειται για έργα με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα, που αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών και βελτιώνουν, στην πράξη, το παρόν και το μέλλον των κατοίκων, εκ των οποίων τα δύο αφορούν σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 44 χιλιομέτρων, στην περιοχή.

Ποια έργα αφορά

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, το επόμενο διάστημα:

  • Των προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ, του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση:
  • του έργου, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων (ΑΤ05) και
  • του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ (ΑΤ04).

Οι δύο αυτές προτάσεις έρχονται να προστεθούν στα δύο έργα του Δήμου Ιωαννιτών που έχουν ενταχθεί, ήδη, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: α) του έργου αστικής αναζωογόνησης για την ανάπλαση, προϋπολογισμού 7,16 εκατ. ευρώ (ΑΤ06) και β) του έργου προσεισμικού ελέγχου στις σχολικές μονάδες του Δήμου, προϋπολογισμού 51.253 ευρώ (ΑΤ11).

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη στο Πρόγραμμα:

  • Της πρότασης, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ, του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου για τη βελτίωση αγροτικών οδών.
  • συνολικού μήκους 28 χιλιομέτρων: 21,5 χιλιόμετρα στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, 3 χιλιόμετρα στην Τ.Κ. Μικρού Περιστερίου και 3,5 χιλιόμετρα στη Δ.Κ. Μετσόβου (ΑΤ05).

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, στα Ιωάννινα, ήταν η Περιφέρεια, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Επί τάπητος, βρέθηκαν όλες οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχουν υποβληθεί –με έμφαση σε έργα αστικής αναζωογόνησης και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας– και που αναμένεται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το αμέσως επόμενο διάστημα. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, υπό τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε επίσης η δρομολόγηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων –που έχει προτεραιοποιήσει η δημοτική αρχή– με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών και τις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και με άλλα Προγράμματα. Συζητήθηκε, ακόμη, η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης μέσω μίας έκτακτης συμπληρωματικής ΚΑΠ, καθώς και η ενίσχυση των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments