Οικονομία

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” να δοθεί παράταση και το 2022 για τις πάγιες δαπάνες

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” να δοθεί παράταση και το 2022 για τις πάγιες δαπάνες
Σταϊκούρας: “Στο τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και για το 2022 για τις πάγιες δαπάνες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

“Στο τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και για το 2022 για τις πάγιες δαπάνες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το τραπεζικό σύστημα ενέκρινε νέα δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις ύψους 1,4 δις ευρώ.

Τι απάντησε σε ερώτηση του ΚΙΝΑΛ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλη Κατρίνη ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:  «oι επενδύσεις και εξαγωγές αναπτύσσονται δυναμικά. Η χώρα εμφανίζει πανευρωπαϊκά την μεγαλύτερη μείωση ανεργίας. Οι προσδοκίες στον τομέα μεταποίησης είναι στο υψηλότερο σημείο. Ο χώρος κατασκευών ενισχύεται. Τα δημόσια έσοδα είναι 58 εκατ. ευρώ πάνω από τους στόχους… Η Ελλάδα θα έχει την 3η υψηλότερη ανάκαμψη το 2021, θα έχει υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και το υψηλότερο ποσοστό αύξησης επενδύσεων – εξαγωγών από άλλες χώρες. Και το χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ και το 2022. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο πακέτο μέτρων που πήραμε έγκαιρα. Η Ελλάδα είναι 4η στον κόσμο και 3η στην ευρωζώνη σε μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών πανδημίας». ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Το βράδυ αν δεν υπάρχουν προβλήματα ανοίγει η πλατφόρμα σημείωσε ο Σταϊκούρας

Για το επίδομα θέρμανσης 2021 αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως αν δεν υπάρχουν απρόοπτα και προβλήματα σήμερα το βράδυ θα ανοίξει η πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή δηλώσεων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2021

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ότι «το ποσό είναι 168 εκατομμύρια από 84 εκατομμύρια που είχαμε προϋπολογίσει. Το ύψος του επιδόματος αυξάνεται για μια μέση οικογένεια με 2 παιδιά κατά 59%, 36% χωρίς τέκνα και μέχρι 68% με τρία τέκνα. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100€ από τα 80€, το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750€ από 650€ και διευρύνονται και τα κριτήρια της ένταξης. Για παράδειγμα τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται από 12.000 για τον άγαμο στις 14.000, και από 24.000 για οικογένεια με δύο παιδιά στις 26.000. Και από τις 26.000 για τις οικογένειες με τρία παιδιά στις 29.000 και σε περίπτωση οικογένειας με εισοδηματικό που ανέρχεται στις 20.000 αυξάνεται κατά 3 χιλιάδες για κάθε τέκνο αντί για 2 χιλιάδες που ήταν μέχρι τώρα. Στις 10 Δεκεμβρίου θα υπάρξει προκαταβολή ουσιαστικά κάτι που υλοποιούμε την τελευταία διετία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments