Ελλάδα

Lockdown σε ανεμβολίαστους: Απομακρύνεται το σενάριο για την Ελλάδα – Οι περιορισμοί που εξετάζονται

Lockdown σε ανεμβολίαστους: Απομακρύνεται το σενάριο για την Ελλάδα – Οι περιορισμοί που εξετάζονται
Lockdown σε ανεμβολίαστους: Δε φαίνεται πως θα υπάρξουν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το σενάριο για «lockdown σε ανεμβολίαστους» στα πρότυπα της Αυστρίας δε φαίνεται πως είναι κάτι στο οποίο η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει.

Είναι σαφές πως στόχος πλέον είναι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανεμβολίαστοι ώστε να κάνουν την πρώτη δόση αλλά και να τονιστεί η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης σε όσους έχουν σπεύσει ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα. Η εικόνα της κυβέρνησης σχετικά με την τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα θετική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει χτες πως αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν θα χρειαστεί να μιλάμε για την υποχρεωτικότητά της.

H κυβέρνηση δεν βιάζεται να λάβει περισσότερους περιορισμούς, καθώς αφενός αναμένει να δει αν λειτουργούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, αφετέρου οι επιδημιολογικοί δείκτες εμφανίζουν μία ελαφριά σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες.

Lockdown σε ανεμβολίαστους

Lockdown σε ανεμβολίαστους: Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Ενώ λοιπόν δεν είναι στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης τα πιο σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι βασικότεροι περιορισμοί που υπάρχουν στο τραπέζι είναι η θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, το οποίο θα αραίωνε τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η αύξηση των τεστ σε όσους ανεμβολίαστους, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας και σε άλλους χώρους πλην των σούπερ μάρκετ, όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία.Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο που είναι πιθανότερο να επιστρέψει αν οι συνθήκες το απαιτήσουν είναι η θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου.

Lockdown σε ανεμβολίαστους: «Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών»

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός Covid-19 για τους άνω των 60 ετών εξέφρασε σήμερα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι οποιοδήποτε μέτρο μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας επισήμανε ότι το σύστημα από πλευράς εργατικού δυναμικού έχει εξαντληθεί. «Πριν ξεκινήσει η πανδημία είχαμε 560 κλίνες εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα. Τώρα έχουμε πάνω από 1200. Οι 560 τότε ήταν υποστελεχωμένες, και από γιατρούς και από νοσηλευτές. Μέσα στην πανδημία υπερδιπλασιάσαμε τις κλίνες εντατικής θεραπείας. Αλλά το σύστημα από πλευράς εργατικού δυναμικού έχει εξαντληθεί τελείως. Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εντατικολόγοι. Πρέπει να πάμε πριν τις ΜΕΘ. Ακόμα και αν είχαμε 10.000 ΜΕΘ, κάποιοι ασθενείς θα πέθαιναν. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πάνε στο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος. Lockdown σε ανεμβολίαστους

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και να αυξηθεί με κάποιο τρόπο το ποσοστό εμβολιασμού. Έχω πει πολλές φορές να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Οποιοδήποτε μέτρο μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το αρνητικό rapid test μια εποχή με μεγάλη έξαρση, δε μας εξασφαλίζει ότι κάποιος δε μεταδίδει. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε το τεστ με το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments