Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία
Κωστής Χατζηδάκης: Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους αλλά και για τον κλάδο της εστίασης αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους αλλά και για τον κλάδο της εστίασης αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε: “δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία”. “Η κυβέρνηση παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες και στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών. Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη”, σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Για το ενδεχόμενο μέτρων, σημείωσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες. Για την εστίαση, από την άλλη, είπε ότι ζητά μεγαλύτερη χαλάρωση κάτι που είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγει, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση του επόπτη υγείας που παρότρυνε ασθενείς να μην ακούν τους γιατρούς και οδήγησε στον θάνατο μιας γυναίκα, ο υπουργός Εργασίας είπε πως πρέπει να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλα τα επίπεδα.

Εστίαση: Κλειστά σήμερα Τρίτη καφέ, εστιατόρια και μπαρ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου, επαγγελματίες στην εστίαση. Καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν για ένα 24ωρο, με τους συνδικαλιστές του κλάδου να κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση τους από την αρχή της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί για τη συμμετοχή και στήριξη στην απεργία, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, καθώς θεωρούν ότι το πλήγμα που έχουν δεχθεί από τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι πολύ μεγάλο. Σημειώνουν δε ότι ο κλάδος από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, έχει επιδείξει πλήρη ενσυναίσθηση και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία της Δημόσια Υγείας, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας πελατών και εργαζομένων. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΟΕΣΕ τα αιτήματα του Κλάδου είναι:

  • •Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments