Αθλητισμός

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Απίστευτο σε πιο άθλημα ξεκινάει νέα καριέρα

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Απίστευτο σε πιο άθλημα ξεκινάει νέα καριέρα
Λάζαρος Παπαδόπουλος: Έτοιμος για την επίσημη αλλαγή πλεύσης, με τον παλαίμαχο άσο του μπάσκετ να ξεκινάει την καριέρα του ως... πυγμάχος.

‘Όπως ανακοινώθηκε. ο Παπαδόπουλος θα συμμετάσχει σε αγώνα μποξ, άθλημα με το οποίο ασχολείται εδώ και αρκετό καιρό, με τον πρώην παίκτη των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Ηρακλή και ΠΑΟΚ να λαμβάνει μέρος στο «Boxing Prive».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο επόμενος boxer που ανακοινώνουμε είναι γνωστός σε όλους μας από την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας καθώς ήταν διεθνής αθλητής και της A1 με ύψος 2.10 και 120 kg. Η αγάπη του για την πυγμαχία τον βάζει στο ring του Prive Boxing με προπονητή τον Ιωάννης Κλόνης από Θεσσαλονίκη».

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Λίγα λόγια για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (3 Ιουνίου 1980), είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως σέντερ. Οι κινήσεις του στο ποστ, με την χαρακτηριστική του κίνηση, ”το χουκ”, τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους ψηλούς στο ελληνικό μπάσκετ.

Πίνακας περιεχομένων 1 Σταδιοδρομία 1.1 Τιμή 2 Εθνική Ελλάδος 3 Τίτλοι-Διακρίσεις 3.1 Ομαδικοί 3.1.1 Παναθηναϊκός 3.1.2 Ντιναμό Μόσχας 3.1.3 Ολυμπιακός 3.2 Εθνική Ομάδα 3.3 Ατομικοί 4 Άλλες δραστηριότητες 5 Προσωπική ζωή 6 Παραπομπές 7 Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Σταδιοδρομία

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1980 στο Κρασνοντάρ της ΕΣΣΔ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τον Αθλητικό Όμιλο Σταυρούπολης. Έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του με τον Ηρακλή στον οποίο μετεγγράφηκε σε ηλικία 16 ετών.

To 2001 μετακινείται στον Παναθηναϊκό και το 2002 κερδίζει την Ευρωλίγκα. Στον τελικό της Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και η μεγάλη έκπληξη καθώς κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα άλλαζε την πορεία του αγώνα, πετυχαίνοντας 9 πόντους. Με τους πράσινους κέρδισε επίσης το νταμπλ της περιόδου 2002-03.

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στον Ηρακλή το 2003. Ακολούθησε μια τριετία στη Ντιναμό Μόσχας κατά την οποία αναγεννήθηκε και σε συνεργασία με τον Αντώνη Φώτση κατέκτησε το ULEB Cup το 2006 απέναντι στον Άρη.

Το καλοκαίρι του 2007 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Τον Δεκέμβριο του 2008 και ως το τέλος της χρονιάς έπαιξε δανεικός στη Φορτιτούντο Μπολόνια, ενώ για την περίοδο 2009-10 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, τα χρήματα μάλιστα του συμβολαίου του ανακοίνωσε ότι θα τα διαθέσει στον σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού» καθώς και στην ομοσπονδία μπάσκετ με αναπηρικό καροτσάκι.

Το 2012 παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και κερδίζει την Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Τη σαιζόν 2012-2013 αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ. Στις 6 Φεβρουαρίου 2014, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Γκραν Κανάρια, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε μόνο σε έναν αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments