Πολιτική

Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Τότε ήταν “ψίχουλα” – Σήμερα είναι θρίαμβος

Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Τότε ήταν “ψίχουλα” – Σήμερα είναι θρίαμβος
Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Η σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσά που δόθηκαν στη δική του διακυβέρνηση.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη σύγκριση του κοινωνικού μερίσματος που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διακυβέρνησή του και σ’ αυτό της κυβέρνησης της ΝΔ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλ. Τσίπρας έγραψε:

«Κοινωνικό μέρισμα ΣΥΡΙΖΑ (με μνημόνια):

  • Δεκ. 2016 – 629 εκ.
  • Δεκ. 2017 – 750 εκ.
  • Δεκ. 2018 – 780 εκ.

Κοινωνικό μέρισμα ΝΔ (χωρίς μνημόνια):

  • Δεκ. 2019 – 175 εκ.
  • Δεκ. 2020 – 54 εκ.
  • Δεκ. 2021 – 330 εκ.

*Η μόνιμη 13η (830 εκ.) καταργήθηκε».

«Τότε ήταν “ψίχουλα”. Σήμερα είναι θρίαμβος…», σχολίασε.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται

Ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή που γίνεται με πρωτοβουλία του, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα «την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η τοποθέτηση του πρωθυπουργού εν μέσω «σαρωτικού κύματος ακρίβειας» δείχνει την «αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες και την υπαρξιακή αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μπόνους σε υγειονομικούς και έκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ. Τσίπρας. Υποστήριξε ότι το τετράπτυχο της στάσης της κυβέρνησης σκιαγραφείται από: «Έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης. Προχειρότητα. Εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές. Εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει με ερώτηση το ζήτημα αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες από τον Φεβρουάριο όσο και τον Ιούλιο και πως από το 2020 φορείς της οικονομίας αναδείκνυαν το πρόβλημα. «Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται», σχολίασε. Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments