Διεθνή

Πούτιν: Δοκιμάσε εμβόλιο κατά της Covid σε ρινικό σκεύασμα

Πούτιν: Δοκιμάσε εμβόλιο κατά της Covid σε ρινικό σκεύασμα
Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας έλαβε αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid πριν από μερικές μέρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συμμετείχε σε δοκιμές ενός ρινικής μορφής εμβολίου κατά της COVID-19. Ο ίδιος δήλωσε ότι δοκίμασε το ρινικής μορφής εμβόλιο μια ημέρα μετά τον επανεμβολιασμό του. Ο Πούτιν επανεμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού την Κυριακή με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik Light.

Ο Ντένις Λογκούνοφ, αναπληρωτής διευθυντής του κρατικά χρηματοδοτούμενου Κέντρου Gamaleya της Ρωσίας που ανέπτυξε το Sputnik V, είπε στον Πούτιν την Κυριακή ότι το ρινικό εμβόλιο δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε κλινικές μελέτες και επί του παρόντος δοκιμάζεται στα μέλη του προσωπικού του κέντρου.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα επιστημονικά πρωτόκολλα, το εμβόλιο θα πρέπει να περάσει από διάφορες δοκιμαστικές φάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν χιλιάδες άτομα, για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στη χρήση του.

Πούτιν: Έκανε και την αναμνηστική δόση του εμβολίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έλαβε αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο 2021 ότι εμβολιάσθηκε με το εμβόλιο Sputnik V.

Πούτιν

«Σήμερα, κατόπιν συστάσεως δικής σας και των συναδέλφων σας, εμβολιάσθηκα πάλι, με Sputnik Light. Αυτό ονομάζεται επανεμβολιασμός», δήλωσε ο Πούτιν κατά την συνάντησή του με τον υποδιευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, το οποίο έχει αναπτύξει τα δύο εμβόλια.

Ετοιμάζει το «Sputnik M» για παιδιά 12-17 ετών

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας θα καταχωρήσει σήμερα για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών το νέο εμβόλιο Sputnik M, ενώ το εν λόγω εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών άρχισαν στην Μόσχα στις 5 Ιουνίου.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, η δόση του εμβολίου Sputnik-V για τους εφήβους θα είναι κατά πέντε φορές μικρότερη και για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας 10 φορές μικρότερη σε σχέση με τη δόση που χορηγείται στους ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments