Διεθνή

Τουρκία: Άνδρας απειλεί με μαχαίρι γυναίκες στο μετρό της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Άνδρας απειλεί με μαχαίρι γυναίκες στο μετρό της Κωνσταντινούπολης
Τουρκία: Ένας άνδρας παρενόχλησε τη γυναίκα που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα της μέσα στο συρμό, εκείνη του απάντησε και στη συνέχεια την απείλησε με μαχαίρι μπροστά στον κόσμο.

Επίθεση σε μια νεαρή γυναίκα σημειώθηκε χθες Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στο μετρό της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ένας άνδρας παρενόχλησε τη γυναίκα που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα της μέσα στο συρμό, εκείνη του απάντησε και στη συνέχεια την απείλησε με μαχαίρι μπροστά στον κόσμο.

Η επίθεση διήρκησε δυο λεπτά, ενώ προκλήθηκε μεγάλος πανικός  στο μετρό της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης ο οποίος μετά από ώρες συνελήφθη, υποστήριξε ότι η κοπέλα του επιτέθηκε. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές και τον βαραίνουν τουλάχιστον 20 διαφορετικά ποινικά αδικήματα.

Ο άνδρας υποστήριξε πως δεν σκόπευε να σκοτώσει τις γυναίκες αλλά έγινε έξω φρενών όταν η μία από αυτές δεν φορούσε τη μάσκα της σωστά. Όταν αυτή του απάντησε πως έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να τη στηρίξει στη μύτη της, τότε ο ίδιος παραδέχθηκε πως ενδεχομένως να παρεκτράπηκε λίγο.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στη χώρα και για το λόγο αυτό με το θέμα ασχολήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμαρχος της πόλης.

«Ξέρω kick boxing αλλά φοβήθηκα για την μητέρα μου μην τη σκότωσει», δήλωσε η νεαρή γυναίκα.

Yπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε και διαδήλωση γυναικών για τα δικαιώματα τους λόγω και της χθεσινής ημέρας.

Εκατοντάδες γυναίκες φώναξαν δυναμικά συνθήματα ενάντια στην ανδρική βία και την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments